Gå til innhold
Arkivverket

[#52771] Østre Toten - Mads Pedersen Elbakke og Kari Nilsd. Nykleby gift 1762.


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Fant følgende vielse i FS:LenkeHar sjekket skannede kib for Toten uten å finne vielsen der.Ifølge FS skal Mads Pedersen være døpt 1 des 1737 med foreldre Peder Pdersen og Kirsti Andersdatter. Og - Kari Nilsdatter, 27 nov 1740 med foreldre Nils Jensen og Marte Jensdatter Nøkleby.Jeg er 'helt blank' når det gjelder Toten, og lurer derfor på om det finnes bygdebøker som omtaler Elbakke og Nøkleby. Eller, om noen har kjennskap til dette ekteparet.Skulle gjerne vite om de flyttet til Hurdal og bodde ved Prestegården eller Tomte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Her er linken til FS: [url="http://www.familysearch.org/Eng/Search/IGI/individual_record.asp?recid=100182626107&lds=1®ion=12®ionfriendly=Norway&frompage=99>LenkeOg her er ihvertfall linken til deres forlovelse i 1761 og giftermål i 1762 (överst til venstre): Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Hårstadsveen

Elbakke er neppe gards-/stedsnavn fra Toten, men at Kari Nilsdatter er fra Nøkleby i Kolbu (Ø. Toten) er sikkert. Foreldrene var Nils Jensen Nøkleby (1697-1774) og Marte Jensdatter fra Gaarder (1706-1774).Skiftet etter Nils Jensen ble holdt på Nøkleby 22.5.1774, og det opplyses der at datteren Kari var gift med Mads Pedersen.Mads og Kari forsvinner nok fra Toten etter giftermålet, men 1.11.1768 døpes her tvillingene Nils og Peder av foreldre Mads Pedersen og Kari Nilsdatter 'Smedstuen i Agger Sogn ved Christiania'. Kari havnet i barselseng mens hun var hjemme på Nøkleby på besøk! Tvillingenes faddere er Karis nærmeste familie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.