Gå til innhold
Arkivverket

[#52784] Lage lenker til skanna kirkebøker: bare til nybegynnere


Gjest Kjellaug Robberstad Petit
 Del

Recommended Posts

Gjest Otto Jørgensen

Skulle det være noen her som bruker BK6.4, kan det være greit å gå til 'Ordliste' og der velge 'Permanent sidelenk'. Der er en detaljer og illustrert beskrivelse over hvordan man tar disse linkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Linken fra Skanna bilde.Dobbelklikk på Http: ved den skanna sidelinken som du vil kopiere.Hold nede Shift-tasten og flytt musepekeren til siste bokstav i linken. Du får da 'blåmerket' hele linken på den skanna referansen.Trykk Ctrl C og du har kopier linken til maskinenGå så til det stedet du skal lime inn linken. Trykk Ctrl V og du har limet inn linken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Operativsystemet er vel Windows.Jeg har kjøpt pc med 23 tommers skjerm, av merket Packard Bell. Den gamle var fra 2007, og skjermen fra 2000. Kunne jo hatt pc-en fra 2007, men det var på tide å skifte ut skjermen. Kjøpte like godt ny pc også.Solgte carport til leiligheten jeg har kjøpt, slik at jeg fikk penger til ny pc og noe mer. Jeg fikk det jo til likevel til slutt da, det med lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

En kan vel si at det er metode 1 jeg har brukt i det som er beskrivelsen av lenke i Brothers Keeper. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på at det står om dette der Ott0- Jeg fikk jo overført alle programmer fra gammel-pcen bortsett fra det for e-post og nyhetsgrupper, så jeg har fått siste versjon av Brothers Keeper også(6.4.15).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Kopiering av Linken fra DA har ikke noen knytting til hvor du skal bruke linken, men rett å slett hvordan du får den kopiert til datamaskinen før du limer den inn der du skal ha den.En god test på om du har kopiert den til datamaskinen er at etter du har bruket Kopier /Ctrl C er å lime den inn i tekstbehandler.Kommer linken der, da har du fått den kopiert og da bør siste skrittet 'Lim inn'/Ctlr C ogsågå greit. Noen ganger må man bruker Ctrl Ins (maskin/systemavhenging) men normaslt ikke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Å kopiere til datamaskinen min har jeg ikke gjort noen gang, og jeg kopierer kun lenker for å legge ut til debatter på Digitalarkivet og Slektsforum eller for å sende på mail til andre. Jeg skriver inn kilder i slektsprogrammet mitt etterhvert som jeg finner noe, og det holder for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Når du bruker 'Ctrl C'/'Kopier' så kopierer du i realiteten til datamaskinen (dens minne). Når du så bruker 'Ctrl V'/'Lim inn' så kopierer du fra det interne minne på datamaskinen til det dokument/plass du skal sette inn denne aktuelle tekst.Du gjør altid to operasjoner: 'Kopierer' en tekst og den må lagres et sted og det er i datamaskinens minne (usynlig for de fleste). Deretter 'Limer' du inn teksten (hentet en kopi fra datamaskinens minne) der du skal han; være seg et Word-dokument eller et annet høvelig sted.Men du gjør alltid to trinn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Otto Jørgensen

Dette var i grunnen kanskje komplisert og vi tenker ikke over at det er i grunen sli det skjer når vi bruker 'Kopier' og 'Lim inn' Det er et mellomsted som vi ikke trenger å tenke på for det sørger datamaskinen for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Sandbu

Anne Lise, jeg tror det var samme opplevelsen jeg hadde da jeg byttet PC i fjor, og gikk fra Windows XP til Windows 7. Jeg var vant til at det vistes 'bokser' på oppgavelinjen, som fortalte hvilke respektive sider på Internet jeg hadde oppe. Med Windows 7 opplevde jeg at disse 'boksene' var borte, og at den nye siden la seg oppå den forrige som da tilsynelatende ble borte.Men så oppdaget jeg at ved å plassere musepekeren over Internet-ikonet på oppgavelinjen så vises ei liste over de sidene jeg har oppe, og jeg kan deretter klikke på den siden jeg vil tilbake til.Dette er en tungvint måte å arbeide på i forhold til å opprette faner, men jeg har erfart at det ofte blir kluss med å lage lenker mellom sider som er åpnet i faner - av en eller annen grunn. Derfor gjør jeg det på den tungvinte måten nettopp ifm å lage lenker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Remi Pedersen

Samme oppskrift med bilder er på Slektsforum: LenkeSamme oppskrift kan også brukes på de skannede skifteprotokollene, tingbøkene, pantebøkene og stort sett alt annet skannet materiale som er lagt ut av DA.Remi

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.