Gå til innhold
Arkivverket

[#52814] Hjelp til tyding av kib for Gran i Oppland i 1765


Gjest Guro Reinhart
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

S:S: dag døbt ved Grinager Mads Pedersen og Kari Nielsdatter Elvebacken d: ægte b: k: Marte. Fadd: Jens Madsen Rudroden(?), Jan Pedersen Lundbærg, Gunil Johansdatter Rudroden(?) og Kirsti Halvorsd. GrinagerJeg er usikker der det er markert med (?), men jeg mener det er snakk om det samme (gårds)navnet begge steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Guro Reinhart

Tusen takk, da fikk jeg også oppklart at Elvebakken ligger i Gran. Mads Pedersen står oppført som Elbakken når han vies til Kari Nilsdatter i 1762 i Kolbu, Østre Toten. Guro

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Arild Vesthagen

Til innlegg 2: Det aller meste er korrekt tolket, men det skal vel være Jon Pedersen, ikke Jan. Det er riktig at det står 'Rudroden' og det er også riktig at dette er det samme som Rugrota.Så til spørsmålet om Elvbakken ligger i Gran eller Hurdal. Svar: Ja. Eller for å være litt mer presis: Elvbakken ligger i Skrukkelia som før 1777 tilhørte Gran prestegjeld, men som da ble overført til Hurdal prestegjeld. Der er altså snakk om samme plass.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.