Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Leif Hansen

[#52995] Tråd nr. 52413 i Brukerforum. 'Ole Nielsen Nordhus(vågen) f. ca 1725'

Recommended Posts

Gjest Leif Hansen

Hei, er denne tråden noe dere kan hjelpe med?Lenke: Lenkemvh Leif Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det var nok slett ikke alltid sorenskriveren tok opp forhør i forbindelse med barnefødsel utenfor ekteskap, men det kan være et forsøk verdt. Spørsmålet bør rettes til Statsarkivet i Stavanger: http://www.riksarkivet.no/stavanger/om.html

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Leif Hansen

Da har jeg fått svaret fra Statsarkivet i Stavanger(takk til dem for hjelpen). De har gjennomgått referatene for Hausken skibreide, fra sommer- og høsttinget i 1727, samt vårtinget i 1728, som ble avholdt 15. april 1728. I denne perioden ble det ikke tatt opp avhør av Ragnele. Men det er jo rart at kirkeboka sier: 'faderen østmand hvis navn udspørgis og loven observeris'.Har dere noen ideer om hvordan man ellers kan finne ut av hvem denne 'østmanden' var?Vet dere forresten hva benevnelsen 'østmand' kan bety? En fra Øst-Norge? En fra Sverige? Eller en fra det fjerne Østen:)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.