Gå til innhold
Arkivverket

[#53026] Østerdøler til Hamarøy og litt forviklinger


Gjest Kim Unstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Kim Unstad

Karen Rasmusdatter f 1898 og det som må være broren Lars f 1801 bor i 1865 i Skillvassbakk i Hamarøy. Lars lever i 1875 og da er det anført at han kommer fra Lilleelvdal (Alvdal)i Østerdalen. Karen, som er gift med ytterligere en østerdøl, er akkurat nok gammel til å være med i ft 1801:Lenke.En Karen Rasmusdatter på Hilling i Hamarøy blir enke i 1850, etter 27 års ekteskap. Verge for barna er Lars Rasmussen i Skillvassbakk (skifte). Datteren Ingeborg til Karen R Hilling får aenere sønnen Ludvik som blir fostret opp hos Lars Eriksen, som er sønn til Karen R Skillvassbakk.Alderen på de 2 x Karen R kan antas å være omtrent lik. Det er også teoretisk mulig at vi snakker om samme Karen, men da må barna i ekteskapet mellom Erik Simonsen og Karen R Skillvassbakk være kun hans barn. Kan noen hjelpe meg med hvem Karen Rasmusdatter som ble enke i 1850 egentlig var?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kim Unstad

Etter en del grubling og et par omveier fant jeg vielsen av enke Karen Rasmusdatter og enkemann Erik Simonsen 28.12.1857. Dermed er barna som feilaktig oppføres som 'deres barn' i ft 1865 i virkeligheten hans fra et tidligere ekteskap.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.