Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Celvin Ruisdael

[#53085] Noen tanker om svindel, løgn og bedrag

Recommended Posts

Guest Celvin Ruisdael

Kort tid før valget i år ble en listekandidat til et politisk parti i Eigersund dømt for forsøk på grovt bedrageri. Vedkommede fremmet et falsk krav på kr. 300 000 mot et dødsboI flere av dette forumets tråder ser vi en omfattende debatt rundt det som kalles 'Køhler-saken'. Saklig sett kan den heller nå, med de opplysninger som forefinnes, mest korrekt benevnes Køhler-svindelen.All seriøs slektsforskning vil selvsagt avvise forfalskede opplysninger. Det er sterkt uetisk og moralsk helt forkastelig å bringe slike falske påstander videre. Og det blir ikke bedre hvis det skjer i økonomisk vinnings hensikt. Løgner og bedrag blir ikke til sannhet om de bare gjentas mange nok ganger, eller man skaper tilstrekkelig blest i tabloide medier rundt dem. Man kan også bli straffedømt for å fremme falske krav. (flere nordmenn er blitt dømt for å ha deltatt i det som vanligvis kalles Nigeria-svindel; der de bl a urettmessig har fremstått som etterlatte til forulykkede personer med økonomisk vinning som motiv)Etter mitt syn blir det også misbruk av Digitalarkivets navn og rykte når posteringer her misbrukes med hensikt å skape fortsatt blest rundt saken. Det var og er fullt legitimt å undersøke en sak. En sak kan enten verifiseres eller falsifiseres. Men når en sak etter alle objektive kriterier ikke holder vann, slik som vi ser i Køhler-svindelen, så må den på det mest bestemte avvises.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Harald Søren Storaker

Nå skyter du over mål, Celvin!Hugo Køhlers testamente var et svindelforsøk, greit nok. Gotha-kalenderen, fotoene og dei andre etterlevningane etter Køhler er bevis for det. Men JFK og etterkommerane til Køhler aksepterer ikkje dette som bevist ennå, og fortsetter håpefullt å undersøke saka. Det må vere lov. Dei har ikkje framsatt noen økonomiske krav ennå.JFJ kjører med åpne kort og innrømmer at han ikkje har beviser for at Køhler=Orth. Ein kunne vere frista til å sei at østerrikerane sitt bidrag i saka er reint bedrageri. Men dei er åpne nok, dei er svært takknemmelige for all gratis turistreklame dei kan få. Sitat debatten, innlegg (4) 'Denne kunst i markedsføring er ennå ikke høyt nok vurdert, derfor vil Køppl hjertlig takke de to menn fra det høye Norden.'Ingen taper noe på Køhlers svindelforsøk. Det er vinn-vinn for alle: - etterkommerane har fått ein fin tur, JFJ har fått store bilder i avisen, Gmunden har fått sin turistreklame, avisane har fått sine eventyrhistoriar, og vi på Brukarforum har fått vår underholding.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.