Gå til innhold
Arkivverket

[#53357] Forvirringa med Kvinesdal/Hægebostad prestegjeld i Vest-Agder


Gjest Harald Søren Storaker
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Søren Storaker

1710-1760 heitte det Kvinesdal prestegjeld, med 5 sokn. 1760-1841 var det Øvre Kvinesdal (Fjotland, Eiken og Hægebostad) og Nedre Kvinesdal (Liknes og Feda). Etter 1841 har det vore meir naturlig inndeling med Hægebostad prestegjeld (øverst i Lyngdalen) og Kvinesdal i Kvinesdalen. Sitat: Det gamle Kvinesdal prestegjeld ble delt ved reskr. 06.04.1753 i Øvre Kvinesdal preste- gjeld (Hægebostad, Eiken og Fjotland) og Nedre Kvinesdal prestegjeld (Liknes og Feda). Fjotland ble 15.03.1841 overført fra Øvre Kvinesdal til Nedre Kvinesdal prestegjeld. Samtidig endret Nedre Kvinesdal navn til Kvinesdal prestegjeld. Fjotland ble eget prestegjeld i 1857 for ved kgl. res. 25.09.1970 igjen å bli underlagt Kvinesdal prestegjeld. Liknes sokn fikk i 1917 navnet Kvinesdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Warberg

Ser at bøkene fra dette området er oppstilt noe vilkårlig. Dette henger sammen med at vi har en jobb å gjøre mht navnsetting på en del bøker fra statsarkivene i Kristiansand og Trondheim, jfr. dette temaet - Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.