Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Barbara Lose

[#53376] Legdslem Holger Fabiansen Takvam

Recommended Posts

Guest Barbara Lose

Holger Fabiansen Takvam, f. 1728, er ikke med i databasene for Døde/Gravlagde i Haus. Jeg finner ham sist nevnt under Legdslemmer i Haus 1756-1797 som fattig gardmann i 1775 og 1777 [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=fatthaus&gardpostnr=309&merk=309#ovre>Lenke og som Legds- og Almisselem i 1786 og 1787 LenkeI går leste jeg i tema 32994: 'Det finnes flere eksempler på at sønner og døtre av Fabian-er kalles Jenssønner eller Jensdøtre.' Nå tror jeg at Holger Fabiansen/Jensen og sin kone Kari Olsdatter døde i Korskirken sokn i Bergen Lenke og

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Legdslemmer skulle underholdes av fattigkassen på det stedet de hadde hjemstavnsrett, men det var ikke alltid mulig å kontrollere hvor de flyttet. Hadde en legdslem i Haus barn i Bergen vil det selvsagt være mulig vedkommende flyttet dit.'Fri jord' betyr at det ikke ble betalt for gravplassen. Det betyr i de fleste tilfeller at den økonomiske evnen var svært liten.Bergen ville nok så absolutt helst slippe å betale for fattige fra Haus!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Barbara Lose

Mange takk for forklaringen.Mvh. Barbara Lose

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.