Gå til innhold
Arkivverket

[#53392] Holtene i Solum


Gjest Walter Østberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Walter Østberg

Min tippoldemor ble konfimert i Solum, der hun tydligvis var i tjeneste noen år. I den perioden har hun Holtene tillagt etternavnet. Jeg finner gården Holtene i folketellingen av 1801, men ikke i tellingene av 1865 eller 1900. Har gården endret navn? Til hva? Hvor omtrent ligger gården? Takk, på forhånd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne J. Engmo

Hei. Vet ikke hva din tippoldemor heter eller nårtid hun var født,men finner gården 'Holtan' i Solum i 1865.Kan det være samme gård?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Haugerød

Holtane 3-4 km nordøst for Sannidal kirke er omtalt i 'Sannidal og Skåtøy, Ei Bygdebok', første bind, 'Gårds- og slektshistorie for Sannidal', side 101 - 107, nyutgitt i 2002 ved Sannidal Historielag. Eiere og brukere behørig omtalt. Navnet har ifølge boken vært skrevet Holteno 1400, Holt 1585, Holdte 1604, Holtene 1665 og 1723

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.