Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arnfrid Schumann

[#53529] Hvor gammel er rakfisktradisjonen i Norge?

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Schumann

Hei!Er det noen som veit hvor lenge vi har spist rakfisk i Norge? Fins det nevnt noe sted i gamle dokumenter?Mvh. Arnfrid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest knut fasting

Etter lukta å dømme er rakfisken meget gammel !; o} knut f

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Schumann

Kan det være derfor Jesus klarte å mette 5000 mennesker i ørkenen med 2 fisker og 5 brød...kan det ha vært rakfisk, ettersom den var så drøy...?;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Frank Johansen

Etter min mening, er det på ingen måte nødvendig å mishandle fersk fisk ved å rake den, evt. tørke og lute den, etter at kjøleskap og frysere ble vanlig i den norske heimen :-)Her står det en del info: http://no.wikipedia.org/wiki/Rakfisk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Erik Aas

I hvert fall var det rakfisk i 1831.Da døde Barbro Fredriksd., f.14.07.1810, datter av hyttemester ved Drevsjø hytte, Fredrik P. Skancke, født i Røros og Ragnild Tronsd. Bustad, født i Folldal, av fordervet rakfisk. (En nevroparalytiske sykdom forårsaket av toksinet produsert av Clostridium botulinum, som det står i den oppgitte lenken).Historien om dette står i lenken Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfrid Schumann

Men da kan vi i alle fall si at man begynte mishandlingen alt i 1348 og antakelig enda tidligere. :-)Takk for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.