Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan H. Trelsgård

[#53658] Manglende kirkebøker, Hidra sogn i Vest-Agder

Recommended Posts

Gjest Jan H. Trelsgård

Ministerialbøkene for Hidra sogn mangler i perioden 1831-50. De er ført i bøkene Nes MINI A3 og A4. Bøkene for Nes finnes, men sidene som omhandler Hidra er ikke indeksert/tilgjengelige.Forøvrig er tittelen på kirkebøkene for Hidra i perioden 1750-1816 (MINI A1 og A2) misvisende. De er i oversikten her på digitalarkivet kalt henholdsvis 'Nes / Hidra: 1750-1780, Ministerialbok' og 'Nes / Hidra: 1781-1832, Ministerialbok'. I perioden som omhandles lå Hidra under Sokndal prestegjeld i Rogaland. Nes eller Flekkefjord ble først eget prestegjeld i 1820.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Dette henger sammen med de til nå uløste problemstillingene som tas opp (bl.a.) her - Lenke Leter du i forumet, vil du finne flere innlegg som berører samme problemstilling.Når vi begynner å jobbe med dette vil vi være særlig oppmerksom på forholdene både mellom Agderfylkene og mellom Vest-Agder og Rogaland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan H. Trelsgård

Lenken du viser til forklarer problemet med sokne- og prestegjeldshistorikk. Bakgrunnen for mitt innlegg var i utgangspunktet å påpeke mangelen av kirkebøkene for Hidra i perioden 1831-50 på bakgrunn av f.eks. denne debatten [url="http://da2.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=kyrkje&temanr=50950&sok=&startnr=&antall=&spraak=&nr=2&antinnlegg=34#anker>Lenke der det sies at scanningen av kirkebøkene for Vest-Agder er ferdig. Det har dessuten vært innslag i flere medier, bl.a.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.