Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Pedersen

[#53739] Helgeland - Langøy/Dønlandet - Peder Jensen, f. ca. 1743.

Recommended Posts

Gjest Terje Pedersen

Iflg. Edvardsens trykte utgave av innrulleringsmantallet 1769 for Helgeland bor det da i Meløy (Dalen/Støtt) en person med navn Peder Jensen med fødested Langøy/Dønlandet og født ca. 1743 (26 år gammel i 1769). Men hvor er Langøy/Dønlandet? Han giftet seg i 1775 med en Berit Eliasdatter av litt usikker opprinnelse, men kanskje fra Sjåvik i Rødøy. Peder fikk bygsel på 1/2 våg i Sommerset og bodde der resten av livet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Rølvåg

Hei !Det finnes en Langøy på Dønna i Nordland. Nærmere bestemt ved Skaga, på Dønnas sørside. På 1700-tallet lå vel Skage under Herøy, men ble siden lagt til Nordvik kommune og senere (på 1960 tallet ? ) ble det til dagens Dønna kommune.Det finnes også en Langøy i Herøy også, ved Sildøy. Men det er vel kanskje den Langøy ved Skaga det siktes til her.Med vennlig hilsen Terje Rølvåg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Pedersen

Takk Gunn og Terje.Peder Jensen kunne selvsagt være fra Bergenskanten - det kom mange tjenestefolk sørfra så det er ingen umulighet. Jeg har likevel større tiltro til at Peder kunne komme fra et sted som hadde noe å gjøre med Dønna. Så spørs det om noen har vært borti denne personen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.