Gå til innhold
Arkivverket

[#53798] Skifte på Hovland, Kinn, Sunnfjord


Gjest Leif Øren
 Del

Recommended Posts

Gjest Leif Øren

Er det mogeleg å få opplyst kven som er nemnde i skiftet etter Dorete Johannesdotter Hovland, Brandsøy,Sunnfjord? Protokoll 2b(1697-1708) side 408b.Mvh. Leif Øren

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Dato 28. mai 1706, enkemann Lars Johansen. Formuen var for liten til å dekke gjelden, og dermed vet vi ikke om sønnen Johannes, som er nevnt i skiftet, faktisk var eneste barn eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn Hillersøy

Hei Leif! I 'Soga om Flora' står det bl.a. dette under gard nr. 53 Hovland:Lars Johannesson var 55 år i 1701, og at han hadde sønene Johannes (20) og Anders (7). Dorte Johannesdtr. død 1705, 50 år.Det var skifte i 1680 etter Johannes Andersson, til enkja Durdei (Dorte?) Olavsdtr. og døtrene Synneve (gift i Eikefjorden), Magnilde og Durdei (Dorte).I 1721 vart ein Johannes Larsson Hovland trulova med Malina Karnilsdtr. Steinhovden.Torbjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn Hillersøy

Ser vi i same boka under gard nr. 87 Steinhovden står det at Malina Karnilsdtr. vart trulova til Hovland i 1721. Paret vart vel altså buande på Hovland, men det står ingenting meir om dei under Hovland!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.