Gå til innhold
Arkivverket

[#53848] Aner til Nils Rasmussen og Anna Ediasdatter i Troms


Gjest Rolf Magne Kirkbakk
 Del

Recommended Posts

Gjest Rolf Magne Kirkbakk

Aner til Nils Rasmussen og Anna Ediasdatter ( tema 53815) Hadde vært greit å få data på disse og evt foreldre og besteforeldre? RMK

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Da er det vel foreldrene til Ide Bergithe Nilsdatter du sikter til:”Lars (Kieldsen) giftet seg i 1799 med Ide Bergithe Nilsdatter fra Røsnes i Grøtsund. Hun var født i 1766 av foreldre Nils Rasmussen og Anna Ediasdatter. Lars og Ide hadde barna: Kield 1799 og Johannes 1802. Samme året døde Ide”.Her finner jeg noe informasjon som kanskje kan være av interesse: LenkeHer ser du i allefall konfirmasjonen til Anne Ediasdatter i 1758 og Nils Rasmussen med familie på Røsnes i 1769. Han og Anne hadde tre barn: Karen, 6 år, Idde 4 år og lille Rasmus på 1 ½ år. Det er også nevnt en Edias Pedersen / Peersen – kanskje faren til Anne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Dåpen til Karen Nilsdatter (nr. 2 i 1764) [url="http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20050309010786.jpg>Lenke En av fadderne til Karen er Tyrie Ediasdatter. Det kan være søsteren til Anne, altså mosteren til Karen. I forrige innlegg ser du at Tyri Ediasdatter ble konfirmert i 1759, og folketellingen 1769 er hun oppført i husstanden til Edias Pedersen.Rasmus (4. dåpen øverst til venstre) Lenke. Her dukker Edias Pedersen opp som fadder.Lisbeth, døpt 2.6.1771 (FS) Lenke .Det kan også være flere barn….Nils Rasmussen og Anne Ediasdatter ble både trolovet og gift i 1763 (se til venstre)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Du har ikke definert det utydelig. Jeg nøster bare litt opp og har, som du ser, muligens funnet faren til Anne Ediasdatter, Edias Pedersen, som er fadder på Rasmus Nilsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.