Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Olaf Solberg Hansen

[#53886] Lensmann og bonde Knud Tostensen f.1754 fra Rollag

Recommended Posts

Gjest Olaf Solberg Hansen

I 1801 tellingen for Rollag på gården Fikken Nordre er Knud Tostensen registrert med familie. Han har her en datter Torgun Knudsdatter f 1800. I vår familie sies det at Torgun kom fra Stormoen i Numedal/Buskerud. Jeg tror at hun senere flyttet til Bamle/Telemark og senere til Brunlanes/Vestfold. Torgun giftet seg med Knud Olsen f 1800 fra Holtet eller Bratsberg i Bamle. Disse to kjøpte så gården Solberg bnr 1 i Brunlanes, hvor de er registrert i FT 1865. Har jeg funnet riktig Torgun ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd K. Stuvstad

Det kan nok stemme.Mora til Torgun Knutsdatter, Jøran Knutsdatter, var fra Storemoen. Ifølge Rollag bygdebok flyttet Jøran Knutsdatter og de 4 yngste barna (Torgun, Gunder, Knut og Sigrid) til Lardal i 1818 etter at Jøran Knutsdatter ble enke (Lensmann Knut Tostensen døde i 1815).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.