Gå til innhold
Arkivverket

[#53912] Petter Christian HÖIER/HÖYER angivelig f. i Molde ca. 1790 - hans opphav sökes


Gjest Thomas Friis Konst
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore Johansen

Til 224: Å du store min. Min kone har Pihl/Bugge og Angel. Jeg har Heggelund, Muhlenport/von Badenhaupt bland mine aner. Dette ser jeg fram til i stor spenning! Martha: F. 3.des 1796, døpt 25.des 1796 Martha Maria. Faddere: Ole Meldahl Angell, Johannes Michelsen Berg Langstranden, Madme Ovidie Fredrica Lyng Raatsund ('madam Lyng' min merkn.), Jertru Daartea Grønbec Schiervøen, Vilhelmine Grønbec ?.Henrich: f. 16.sept 1798, døpt 28.okt 1798 Henrich Hans. Faddere: Ole Meldahl Angell Schiervøe, Johannes Michelsen Berg, Klokker Stabrun, Md ?, Maren Birgithe Hebsch.Jeg har ingen data på ektefelle/etterkommere etter Martha eller Henrich så langt, men vi jobber med saken nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Apropos 220/221: Mens jeg lette etter Klæboe-barn fant jeg denne.I PCHs første vielse, som er med Karen Margrethe Nilsdatter, er han navngitt som Peder Christiansen LenkeTredje nederst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Dette første giftemålet fant jeg ikke - trodde det manglet - men det er interessant å se at han benytter Christiansen - selv om han sier selv (så vidt jeg kan tyde) at han ikke vet farens navn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Ser av innlegg # 226 at 2 'tunge' faddere nevnes ifm med dåpen til Henrich som var födt den 16. September 1798, nemlig;- Ole MELDAHL ANGELL og Madame Ovidie Fredrica LYNG. Kommer tilbake til disse to med ytterligere data.Imidlertid nevnes i denne forbindelse en Maren Birgitte HEBSCH!Finnes ytterligere informasjon om vedkommende?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Hvorfor er han så vanskelig å finne i 1801? Jeg har gått igjennom Bolsøy/Molde post for post, og der tror jeg ganske sikkert at han ikke er ved denne folketellingen.Han bør finnes i folketellingen, men hvor? Dette kan være viktig!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Til #229: Ingenting på Maren HEBSCH hos meg, dessverre. Imidlertid er Ole Meldahl Angell og Mdme Lyng faddere på 'halve sognet'. Henrich Klæboe m/fru Sanna likeså. Så dette trenger ikke bety allverden, men det viser vel ytterligere at de var av samme 'stand'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Med all respekt til Mor LYNG tillater jeg meg först å nevne noen data ifm med Ole MELDAHL ANGELL som det henvises til i innlegg # 229.- Ole MLDAHL ANGELL var prest i Skjervcöy fra 1785 til sin död i 1810. Maurits FUGELSÖY opplyser dessuten fölgende om ham i Skjervöy Bygdebok bind II;- 'Som det vil fremgå av hans navn nedstammer han fra to vidt forgrenede og fremstående slekter. En presteslekt antok sognekallets og bygdens navn, Meldal i Sör-Tröndelag, som slektsnavn. Den som i ettertiden er mest kjent var Sören EVENSEN MELDAL f. 1611 av fattige foreldre i Horg. Da han ble uteksaminert fra Trondhjems skole 1. juni 1637 skrev han sitt navn Steno Evenii Nidrosiensi. Hans tre sönner ble prester og hans fire dötre gift med prester.Dette er således den störste norske presteslekt fra eldre tid.Allerede i annet slektsledd. Sören EvensenMELDALs barn, ble inngifte i kjente slekter, hvorav noen også berörer slekter i Skjervöy. Således kan nevnes at Even ble gift med Gidsken Mikkelsdatter SCHElderup. Elen ble gift med Melchior Mikkelsen FALCk, sogneprest til Heröy på Sunnmöre, etter hennes död ble sösteren Birgitte gift med ham.' osv.Mer infoirmajon vil bli tilrettelagt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

De 'fattige foreldrene i Horg' som du nevner, Thomas, er blant mine forfedre/mødre gjenneom to forskjellige greiner :-) - to forskjellige i forhold til den du nevner.Even Foss var egentlig ikke så fattig. Han var lensmann og gårdeier i Horg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Til Tore's innlegg # 231;- Når det gjelder de mange 'standsmessige' fadderskap i.f.m. ANGELL og KLAEBOE så var det vel slik at ovennevnte Susanna Margrethe Henrichsdatter (HEBSCH) KLAEBOE f. 1800 var gift med prestesönnen Peder Christian Olessen (GRÖNBECH) ANGELL 1794-1875?!Om jeg ikke tar feil så var Peder Christian en av prestens 12 barn i hans annet ekteskap og han virket som handelsmann på Lauköy i Skjervöy. Han og Susanna Margrethe hadde i fölge mine notater i allefall 5 sönner.Men dette vet du sikkert mer om enn det jeg gjör.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

235: Jeg har nok ikke like god kontroll på alle barna til disse som du har :-)Men i tillegg var søsteren til Peder Christian Angell, Rebecca Marie Urbye Angell, gift med Henrich Klæboe Rasch. Han var sønn av Axel Rasch og Sisel Margrethe Henrichsdatter Klæboe, sistnevnte er søster av Henrich Klæboe g.m. Susanna Hebsch. Disse familiene er infiltrert i hverandre i mange av slektsleddene, som du tidligere har påpekt. En oversikt over Ole Meldahl Angells barn er mer enn ønsket. Men det er jo litt 'off-topic' i denne tråden.Til 234: Jeg har også funnet en del unøyaktigheter i Bygdeboka, og noe også direkte feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Når vi likevel er 'off topic' kan jeg slenge inn at jeg i tillegg til nevnte Meldal, også deler aner med både Axel Rasch (nevnt over) og den aktuelle Henrich Klæboe :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Da deler du aner med min kone (og mine barn) igjennom Klæboe :-)Jeg har forresten også søkt etter PCH i FT1801, både som Peder, Peter, Petter og Christian med etternavn Christiansen/Chrestiansen. Finner noen, men ingen som passer perfekt. Kanskje han satt i jekta på tur til Klæboe i 1801 :-) Å kontakte statsarkivet i forhold til den dåpen i Molde 1793 er vel siste halmstrå omtrent?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Som nevnt i innlegg # 222 - er det tatt kontakt med Statsarkivet i.f.m. den omtalte dåp i Molde den 9. August 1793 - og en avventer svar derfra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Jo takk, Arnstein, - forespörselen til Statsarkivet i Trondheim har som nevnt blitt gjort, og det mye på bakgrunn av opplysningene i dine innlegg # 119 og # 120.Arkivverkets serviceavdeling opplyser via e-mail at slike skriftlige henvenderlser vanligvis blir besvart i löpet av 15 virkedager.For saksområder som krever mer omfattende saksbehandling kan behandlingstiden vaere lengre.M.a.o. må vi ha litt tålmodighet nå i Adventen.Imidlertid har det samtidig vaert telefonisk kontakt med Statsarkivet av mere informativ karakter, - og det er imponerende med hvilken velvilje og proffesjonalitet en blir bemött.Komplemang til Statsarkivet i Trondheim!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(232:) Hva er holdepunktet for at ''Steno Evenii Nidrosiensi'' (1637) het SØREN Evensen Meldahl og ikke Steen ? (Han levde 1611-1680). (Barna hans døper Steen'er men ikke Søren'er !)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Til Thomas' innlegg om Martha og Henrich i 224: Henrich Hans Klæboe, f 16.sep 1798, d 8.feb 1829 g.m. 4.nov 1828 Regina Johnsdtr f omkr 1802 (Senere gift 31.okt 1836 med Lars Ole Giæver). Barn: Henrik Klæboe f omkr 1829. Finnes i FT1865 her. Moren bor der på kår. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Til 224/243: Regina Johnsdatter er identisk med Regine Marie Pedersdatter Blix f 12.des 1803, Hamnes, Uløy. Foreldre er Peder Johnsen og Margrethe Cathrine Blix.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

(Tore Johansen/ 243:) Iflg. mine notater var det handelsmann på Revelsøy, Henrich Richard Henriksen Klæboe (1829-et.1907 Revelsøy) fra Langstrand på Skjervøy som giftet seg med Hanna Marie Kristiansdatter Lind. Han skal ha vært sønn av styrmann (bosatt på Langstrand) Henrich Hansen Klæboe (1799-1829) og Regine Marie Pedersdatter Blix, f. 12 Des 1803 i Havnes, Uløy, Skjervøy, TR, gift 4 Nov 1828 i Skjervøy.Regine's 2. ektemann har jeg notert som handelsmann på Barøy, Ole Nilsen Giæver (1805-1858) fra Skjervøy (g. 31 Okt 1836), som med Regine fikk sønnen Hans Andreas Giæver (1843-c1920) som var fisker og gårdbruker i Erfjord, Rødøy, Lødingen.Du har altså istedet gaardbr. selveier og fisker på Barøy (1865), Henrik (Henriksen) Klæboe (f. 1829) (g.m. Hanna (Marie) Kristiansdatter (Lind)) som sønn av Henrik Hans Henrichsen Klæboe f. 16 Sep 1798, død 8 Feb 1829, som gifter seg 4 Nov 1828 (i Skjervøy ?) med 'Regina Johnsdatter' f. c1802, som skal være identisk med nevnte Regine Marie Pedersdatter Blix, f. 12 Des 1803 i Havnes, Uløy, Skjervøy.Regine's 2. ektemann har du som Lars Ole Giæver, g. 31 okt 1836 (ikke Ole Nilsen Giæver).Jeg har ikke notert kildene til mine notater om dette, og skal ikke påstaå at mine er korrekte og at dine er feil. men at de er forskjellige er det ingen tvil om !Spørsmåler er altså hvilken Henrik Klæboe det var som giftet seg med Regine Marie Pedersdatter Blix, og hvem som var hennes 2. ektemann. Det er vel ingen tvil om at Regine er mor til Henrik (Henrik Rikard ?) (Henriksen) Klæboe f. 1829 (g.m. Hanna Marie Kristiansdatter Lind).Kandidatene til Regine's 1. ektemann er altsåa) styrmann (bosatt på Langstrand) Henrich Hansen Klæboe (1799-1829) (sønn av handelsmann og stortingsmann Hans Christopher Henrichsen Klæboe (1753-1827) fra Steigen, død i Lyngseidet, og Karen Wulf Hagerup)b) Henrik Hans Henrichsen Klæboe f. 16 Sep 1798 Skjervøy, død 8 Feb 1829 (sønn av Henrich Johan Henrichsen Klæboe (1765-1812) (bror av ovennevnte Hans) fra Steigen og Susanne Margrethe Hebsch).Den noterte leveperioden for disse to (a/b) er jo mistenkelig like, og hører ventelig bare til én av dem.Dessuten: Var Henrik (Henrik Rikard ?) (Henriksen) Klæboe f. 1829 fra Skjervøy BÅDE Gaardbr. Selveier og Fisker på Barøy (1865) OG Handelsmann på Revelsøy (død der etter 1907) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Det var mange og nyttige opplysninger i de 4 siste innleggene til Tore, mange takk. Skal se litt naermere på dette med BLIX i denne sammenheng.Når det gjelder de 16 barn til hovedpersonen i denne tråden, PCH ca. 1790-1870, så har jeg fölgende giftermål; - Christine Mare - 1 ekteskap inngått i 1846- Susanna Margrethe - 3 ekteskap inngått i 1843, 1854 og 1862- Christian - 2 ekteskap inngått i 1849 og 1866- Helfrid - 1 ekteskap inngått i 1850- Elen LORCH - 1 ekteskap inngått i 1851- Else Margrethe - 2 ekteskap inngått i 1860 og 1890- Jörgen (Jörn) - 1 ekteskap inngått i 1872- Carl - 1 ekteskap inngått i 1872- Martin Johan - 1 ekteskap inngått i 1876 Stemmer dette med dine notater Tore?Kanskje har Anne Lise og eventuelt andre supplerende data?!Ektefellene og deres mange barn finnes som tidligere nevnt på ulike homepages.Se om nödvendig listen over PCH's 16 barn i innlegg # 8 til orientering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thomas Friis Konst

Som nevnt under innlegg # 224 arbeider jeg med en annen av mine aner, nemlig HOFNAGEL, og tanken er å legge ut en tråd om denne saken i 2008.Jfr. her tråd nr. 47.650 - 'Hofnagel' ved Tove H. RIVELSRUD, som henviser til samme 'opphav'.I den anledning besökte jeg i dag (igjen) Riksarkivet i Haag (Nederland) - ved Centraal Bureau voor Geneaologie.Jeg benyttet 'selvfölgelig' anledning til samtidig å se etter mulige HÖYER/HÖIER data.Nederland/Holland har jo rent allment vaert nevnt flere ganger i denne tråden.Kan bare kort opplyse at jeg fant en större slekt ved navn HOIJER, - den er godt dokumentert og opprinnelsen angis å vaere omkring 1544 i provinsen Zuid-Holland.Har fått en mengde data om dette og skal forsöke å se om det kan finnes noen link til denne tråd eller naerliggende sådanne.Imdilertid er et farveavtrykk av denne HOIJER-slektens våpen bestilt for å kunne sendes til Arnstein RÖNNING's utmerkede tråd nr. 51.899 - 'Nettsted med heraldikk - et forsök'. En forespörsel om at det er tillatt å gjöre så er også gjort, dog med riktig henvisning etc.Kanskje noen kan na nytte/glede av det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Johansen

Til Pers innlegg 247: Tusen takk for at du påpeker forskjellene. Jeg er slett ikke sikker på at det ikke kan være en sammenblanding her. Se litt på dette. Synspunkter? 1. avsnitt. Dette er sammenfallende med mine notater. 2. avsnitt: Jeg har lett litt, og her er vielsen til Regine Pedersdatter Blix. Hun kaller seg enke Regine Klæboe, og gifter seg med handelsbetjent Lars Ole Giæver Moursund. Permanent bildelenke: LenkeTil spørsmålet om hvilken Henrik Klæboe som er den riktige, holder jeg en knapp på ditt alternativ b). Hamnes og Straumfjord er nært hverandre, begge i dagens Nordreisa.Når det gjelder hvor Henrik Ricard oppholdt seg, har jeg ingen notater på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.