Gå til innhold
Arkivverket

[#53947] Lars Syversen, Hof


Gjest Vidar Pedersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Vidar Pedersen

I Trysilboka nr. 5 under gården Sørum u. Østby (side 399) står det at Anne Embretsdatter (1816-1886) fikk tvillingene Anne og Lars i 1846 med Lars Syversen fra Hoff i Solør. Kirkeboka for Trysil (tvillingenes dåp) Lenke gir samme informasjon. Er det noen som vet hvem denne Lars Syversen var?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Blir nok et for stort sprang å gå direkte til Ft. 1865. Tror ikke han på Ugerud kan lastes. Han ble gift 16.10.1847.Mannen her er nok mer sannsynlig:Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vidar Pedersen

Ja, Lars på Uggerud er nok uaktuell. Arild, - har du lokalkunnskap om Hof? Det vil være interessant å forfølge ditt tips. Dersom 'din' Lars er den rette, må han sannsynligvis ha vært i Trysil i denne tidsperioden. Et annet alternativ er at Anne Embretsdatter har vært i Hof. Jeg klarer ikke helt å tyde gårdstilknytningen til Lars og Olea. Kan du hjelpe meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Ungkar Lars Syversen og Olea Olsdatter med føde- og oppholdsted Libergsbakken og Nyen. Fedre Syver Olsen og Ole Tostensen.Du finner paret 1865 på Hanshaugen i Åsnes som ser ut til å ligge under garden Opsal i Gjesåsen, Åsnes.Lars Syversen født 02.02.1817 av foreldrene Syver Olsen og Marte Larsdatter Smørbøl.1865 var Lars tømmerhogger og hadde muligens vært på tømmerhogging i Trysil?Før vielsen hadde Lars og Olia et barn utenfor ekteskap, det var for øvrig det tredje leiermålet til Lars. Sjå her:Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.