Gå til innhold
Arkivverket

[#53971] Lauridz Rosenberg, Bergen


Gjest Arne Solli
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Hei Arne,Undres om det var hans datter, Kirsten, som var gm Claus Pedersøn Rumohr i Sogn. Se (34) her LenkeMen hvem var han. Det var visst noen Rosenberg i Vestfold også, kanskje vi kan finne noe der.Mvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Han er nevnt i 'Tillæg til: Mikel Hofnagels Optegnelser 1596-1676 s 376 i Norske magasin, men kun at han var en av de mest formuende i byn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Sollieds kartotek sier: Lauritz Lauritzen Rosenberg (gravlagt 10. mai 1674) var gift med Mette Willumsdatter Guldager, som det ble skiftet etter 11. juni 1687. De hadde tre barn: Kirsten Lauritzdatter, gift med Claus Pedersen Rumohr, Leene Lauritzdatter, gift med rådmann Hans Hansen Weiner, og Wilmiche Lauritzdatter, gift først med Hans Clausen Møndrich, så med Anders Davidsen (død 1672), og sist med Peder Pedersen (skifte 1687).Da det ble skiftet etter Mette Willumsdatter i 1687 var datteren Leene død, og hadde etterlatt seg sønnene Hans og Lars Warner.Lauritz Lauritzen Rosenberg står ikke i borgerboken under navnet Rosenberg, men er kanskje den Lauridz Lauridzen fra Jylland som tok borgerskap i 1637, eller mannen av samme navn fra Holstein som tok borgerskap i 1628, eventuelt den med samme navn fra Skien som ble borger i Bergen i 1625.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Solli

Takker for svar, men det slår meg at Lauritz kan ha gifta seg til formue i Bergen. I så fall, kven er forelda til Mette Willumsdtr. Rosenberg?Eg ser at i verditaksten 1645 er det to velhavande Willum'ar i Nykirken sokn, Willum Sandersen og Willum TommesenLenkeOg i borgarboka er det ei rekkje Willum'ar tidleg på 1600-talet.Har noko ein god ledetråd?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

DIS-treff:Willum Hanssen Guldager, f ca 1555, Bamble, TelemarkForeldre: Hans Willumsen og Malene Johanne Pedersdatter--------------------------------Skoge Vel: 'Willum Hansen Guldager. Sokneprest i Sund 1614 - 1630. Willum Hansen Guldager skal væra fødd i 1555 i Bamle prestegjeld, der faren Hans Willumsen var klokkar. Han var frå 1592 personell kapellan i Sund og vart tilsett som sokneprest i Sund i 1614. Willum H. Guldager døydde 31 mai 1636 og etterlet seg dottera Johanna Margrethe som vart gift med Niels Jørgensen, han overtok som sokneprest i Sund.'Det kan muligens være Mettes far (vet vi omtrent når hun var fødd?)Mvh Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.