Gå til innhold
Arkivverket

[#54074] Er det noen som kjenner familien Kraft i Borre i Vestfold?


Gjest Jon Anders Holtan
 Del

Recommended Posts

Gjest Jon Anders Holtan

Ole Axelsen Kraft (1717-1806) kom til Grøstad i 1747 fra Nordre Vegge i Nykirke i Borre. Grøstad var verdt ca 1800 riksdaler. I Folketelling 1801 for Vaale finner vi Ole Axelsøn Kraft på Grøstad gård i Undrumsdal. Han er 84 år, enkemann etter annet ekteskap og 'Konens fader', dvs far til Mari Olsdotter, som er husfrue på gården.Ole var lensmann i Borre, og hans far Axel Olsen Kraft var visstnok klokker samme sted. Axels kone het Maren Mathiasdatter Vegge.Hvor kom Kraft-navnet og Kraft-slekta fra? Finnes det en gård i Borre eller annetsteds som heter Kraft? Er det noen som kjenner anene lengre bakover?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Iflg. Vigerust: Kraft (fra Modum kognatisk fra Tyskland) Norsk slektskalender II (1951)s.126-30. Blir visst dobbelt innlegg da jeg hadde skrevet litt feil i første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Anders Holtan

Takk for god hjelp så langt! Da satser jeg på at biblioteket kan skaffe slektskalenderen. Artig at noe av slekta kommer fra Tyskland.Jon Anders

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Jon Erik Berg-Hansen

Her er også noe Kraft i Borre: Borre kirkebok Axel Paulsen Kraft (Grytnes østre i Våle 1680),d.1757 i Borre. Kraft har også blitt brukt av andre familier i Borre - iallfall som mellomnavn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Erik Berg-Hansen

Mye mulig at Kraft kan komme fra Tyskland,men i denne og sikkert i andre sammenhenger er nok bruken av navnet mer som de svenske soldatnavnene - altså som karakteristikker (Hurtig,Rask,Motig osv.). Axel Paulsens far var Paul Lauritssøn Lian i Hof - Vestfold, g. Anne Olufsdatter Jonsrud i Våle (Våle bygdebok s.289 - Østre Grytnes).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Benedicte Hauge Kulø

Det var også en Ane Cathrine Kraft som ble gift med Anton Jacob Coucheron i 1793. Hun var hans 4. kone og de ble skilt etter få år. Kanskje ikke så rart da Anton Jacob skrev i et brev at hans 4. kone ikke var så skjønn som hans forrige vidunderlige kone, men hun bragte mye penger inn i ekteskapet. Ane skal ha vært datter av oberstløytnant Jens Kraft. Jeg har opplysningene fra Lassens samlinger.mvh Benedicte

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.