Gå til innhold
Arkivverket

[#54242] Oppslag: Frekhaug: Mellom bakkar og berg, Gard og ætt i Meland, bind II s 441


Gjest Lill Juelsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Ludvig Kvamme

Under andre famiar står: Kr. 1825 til 1827? Johannes Jakobsson og Brita. I 1827 skreiv eigaren av Frekhaug, Albert Schriver, paktaravtale med Johannes Jakobssen Ekse. Born: 1. Synneva f. 1825, d. 1825 på Frekhaug.Det var alt.Mvh. Johan Ludvig Kvamme

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Ludvig Kvamme

Kr. betyr her omkring (omtrent). Neste pakter er ført fra Kr. 1826 og het Anders Olsson og Gjertrud Sjursdotter. De fikk sønnen Ola i 1826.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lill Juelsen

Hjertens takk, Rune!Begge disse to døtre dør vel på Frekhoug også. De kom altså fra Nedste Mjelde, og i 54227 oppgis at bygdeboka sier de flyttet til Frekhoug i 1824. Boka sier ingenting om når de kom til Mjelde.Det er jo pussig at bygdeboksforfatterne sier at Johannes skrev PAKTERAVTALE SÅ SENT SOM 1827 - når allerede et annet par var på plass. Men dette må jo være en feil fra forfatters side. Neste stopp skal være Myklebust i Hyllestad, det spørs om det er mulig å tidfeste noe nærmere der... Mvh Lill J.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lill Juelsen

Ser altså at en Synnøve dør i 1827. Lenke Er det flere bruk det snakkes om, mon tro, når det nevnes ovenfor om pakterne '1826 og het Anders Olsson og Gjertrud Sjursdotter. De fikk sønnen Ola i 1826.'Mvh Lill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.