Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tore Svenning

[#54264] Ministerialbok for Horten 1889 - hjelp til aa forstaa

Recommended Posts

Gjest Tore Svenning

En slektning ble doept Axel Tideman-Andersen i Horten 25 Desember 1889 (no 98, s 31)(han var foedt 18 November samme aar). For en gangs skyld har vedkommende som skrev protokollen vaert noenlunde skrivefoer, saa det meste er lett aa forstaa.I anmerkningsfeltet helt til hoeyre er det notert 'Tillatelse til aa anta Tideman-Andersen som slektsnavn Just Dept skr 2.11.53. C.B'Er det noen som kunne gi meg en ide om hva dette kunne dreie seg om? Navnet Tideman er inntil dette tidspunkt ukjent i familien. Har en av foreldrene vaert uartig og produsert et ikke-autorisert barn? Er en ny navnelov innfoert paa denne tiden? Noen andre forklaringer?Med vennlig hilsenTore Svenning

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Jeg kommer ikke inn på de skanna kirkebøkene nå, men jeg regner med at det er han som er i Oddernes i 1900. Tideman var et fornavn eller mellomnavn som man også kalte det. Hans etternavn var kun Andersen. Og da ser det ut til at da han var 64 år søkte han om å endre etternavnet fra Andersen til Tideman-Andersen. Tror det måtte stå en bindestrek mellom navnene for at det skulle gjelde som etternavn. Er ikke helt sterk i lovgivningen om navn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.