Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Solveig Lurås

[#54419] Andreas Morell, Grefsen Vestre 1900 hvor kom familien fra?

Recommended Posts

Gjest Solveig Lurås

Andreas Morell født 1868, var elev ved Brødremenighetens skole i Christiansfeldt i Danmark i 1881.Hans far kan ha vært bonde og/eller kjøpmann i Oslo, muligens kjøpmann i 1873 og bonde i 1881.Søsteren? Mgr.M ( Margrete?)var på samme skole i 1873.Kjenner noen til denne familien på den tiden? Morellveien på Grefsen er kanskje oppkalt etter dem?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest ann- mary engum

Fant en Peder ANDREAS Morell,som er født i 1868.LenkeAnn-Mary

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Så vidt jeg kan se går det fram av tema 54540 [url="http://da2.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=brukar&temanr=54540&sok=morell&nr=1&antinnlegg=14#anker>Lenke at Peter Andreas Morell (f.1868) antok navnet uten at det tilsynelatende er noen andre i Norge som bar dette navnet fra før.Ved hjelp av bygdeboka for Biri vil man få solid oversikt over P.A.M. sin farsslekt. Derimot er det ikke fremkommet noe i tema 54540 som vedrører moren (Johanna Kjelin fra Sverige) sin slekt.Hvorvidt Morell-navnet kan ha vært hentet fra Sverige, eller om det er fra kirsebær-jordet på nedre Grefsen, kunne jo vært artig å komme til rette med.Se også tema 11588

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.