Gå til innhold
Arkivverket

[#54512] Martinus Ingebrigtson Kvande.


Gjest Endre Holten
 Del

Recommended Posts

Gjest Endre Holten

Har nokon kjennskap til kvar det vart av ovanfor nemnte Martinus Ingebrigtson Quande, f. 1839, seminarist frå Klæbu, (kirkesanger) gift 1865 med Lovise Bjørnsdotter Eithun, Klæbu, f. 1831. Flytta til Husby i Øksendalen 1865, skolelærer. Sjå elles Stangvikbok I, s. 319. -endre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Endre Holten

Takk for hjelpa. Det er nok den rette, Lovise Bjørnsdotter Eidstu,(Eithun er feil) lærarenka, som har flytta tilbake til heimgarden og bur i eit lite hus der. Martinus hadde ein bror, Benjamin, som også gjekk seminaret, men fekk tæring og døde der, vel 20 år gammel. Det er kanskje grunn til å tru at Martinus også døde i ung alder. Mvh. -endre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Sæther

Martinus Ingebrigtsson Kvande er kort omtala s. 262 i slektsboka 'Øksendalen i eldre tid' frå 1927. Der går det fram at han vart ramma av slag og derfor måtte slutte som lærar våren 1866. Men det står ikkje noko om kvar han seinare vart av eller når han døydde.Helsing Knut Sæther

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Endre Holten

Takk for hjelpa Knut! Eg har da denne boka sjøl, men tok vel litt lett på oppgåva. Men no er saka løyst, sjøl om dødsdato enno manglar.-endre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.