Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Haakensen

[#54753] Lysninger, Kampen kirke 1943.

Recommended Posts

Gjest Arne Haakensen

Ser at lysninger i Kampen kirke, Oslo mangler for siste halvåret 1943. Kan de ha vært ført annet sted? Mine foreldre ble gift der den 02.10.1943. mvh Arne Haakensen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Warberg

Årsaken kan synes å være at prestene i Kampen kirke enten er blitt avsatt av naziregimet eller har nedlagt sine embeter i protest mot samme. På neste side i boken - Lenke går det uttrykkelig frem at embetene igjen er besatt 9.5.1945. Fra høsten 1943 kan det ha vært satt inn prest(er) som har erstattet de som var i embetene, noe håndskriften på de to siste innførslene 1943 kan tyde på. Men en videre føring av lysningsboka er uansett ikke blitt fulgt opp. Dine foreldres lysning er derfro ikke blitt dokumentert. Men vielsen derimot bør kunne finnes enten som samtidig ført eller etterinnført etter krigen i en serie egne vigselsprotokoller, som kom i stand som følge av lov om folkeregistre 1942, eller i ordinær kirkebok eller klokkerbok. For evt. å lokalisere disse kildene, kan du ta kontakt med enten Statsarkivet i Oslo eller Kampen menighet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Haakensen

Takk for gode tips, Svein. mvh Arne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.