Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Sæterli

[#54949] Vinsternes i Aure og Christian V Norske Lov

Recommended Posts

Gjest Terje Sæterli

I Tingvollboka skriv H. Hyldbakk om Knut Erikson f. 1787 som var bygselmann på Holtaplassen under Meisingset i Tingvoll:Knut Erikson var med i krigen. Han døde i 1866. På Vinsternes i Aure fann rektor Olaf Yderstad 'Christian V Norske Lov' som hadde høyrt Knut Erikson til, og der han den 22. febr. 1818 hadde skrive inn sin vita. Boka hadde først høyrt futen Henrik Hønne til.Er det nokon der ute som kjenner til om nemde lovbok er til i dag?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Oldervik

Dette såg jo interessant ut, men diverre kan eg ikkje hjelpa med det du spør om, då eg aldri har høyrd historia tidlegare. Kvar er du har funne det om lovboka?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Sæterli

Takk for respons, Finn ! Opplysningane er ordrette etter Hyldbakk i Tingvollboka. Knut Eirikson er en av 2-tipp'ene mine. Eg har 'kontroll' på han, men det hadde vore artigt å sett innføringene han gjorde i boka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.