Gå til innhold
Arkivverket

[#54957] Fattigdom på 1800 tallet


Gjest Bjørn R. Angeland
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn R. Angeland

Når en holder på med dette, kommer en over mange skjebner og undres ofte på hvorledes disse menneskene overlevde i disse vanskelige tider. For en kvinne som ble enke med barn, måtte det være en ufattelig belastning på midten av 1800 tallet og utover. Hva fantes det av sosial hjelp for vanskeligstilte den gangen? Var det kun fattighuset, vaske og skurejobber eller almisser som gjaldt? Interessant om noen kunne dele sine kunnskaper om dette. BjørnBjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

No må ein ikkje tru at ALLE enker med barn fekk det vanskeleg. Særleg dei som sat med ressursar som ein gard eller næringsverksemd i byen kunne klara seg bra. Var dei unge vart dei gjerne gifte omatt. Men dei kunne også halda fram å driva verksemda sjølve. Og så fanst det kårordningar. Slike ordningar kunne det også vera for næringsverksemd i byane. Men så skal ein sjølvsagt ikkje mala det heile rosenraudt. Særleg for folk som levde av lønnsinntekter var det vanskeleg når ein av ektefellane fall frå. Først og fremst for enkjer, men også for enkjemenn, særleg om dei hadde sjå born.Enkjer kunne driva med ei heile rekkje yrke. Vak var ikkje uvanleg, men også andre husoppgåver som baking og sying. Men det var helelr ikkje uvanleg at dei dreiv med ymse slags hnadel, og også handverk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.