Gå til innhold
Arkivverket

[#55013] Clearing-sentral for spørsmål om emigrantar frå Noreg til USA og Canada?


Gjest Lars E. Øyane
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Saman med immigrantforskarar i Amerika ønskjer eg å reisa spørsmål om det let seg gjera å produsera ei oversikt over personar eller organisasjonar i Noreg som sit med spesialkunnskap eller som har interesse av å studera utvandringi frå einskildbygder eller -kommunar i Noreg.På amerikansk side er det planar om å utarbeida ei liknande oversikt over personar eller organisasjonar der borte som har kunnskap om norsk innvandring til ulike townships, counties eller større einingar.Målet med ein slik ''clearing-sentral'' vil vera å kunna bidra til gjensidig oppsporing av opphav i Noreg hhv. lagnad i Amerika for flest mogeleg av utvandrarane våre.Eg ser for meg at me kanskje kan byggja opp ein eigen Web-side der det finst oversikt over ''interessentar'' både i Noreg og i Amerika og der alle vil ha høve til å ta kontakt alt etter opphavs- eller lagnadsområde? For mitt eige vedkommande kunne ei opplisting sjå slik ut:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Sogn og Fjordane:* Hafslo: Øyane, Lars E. (e-postadresse)* Jostedal: Øyane, Lars E. (e-postadresse)* Luster: Øyane, Lars E. (e-postadresse)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Og på amerikansk side:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Wisconsin:* Buffalo Co. - Modena twsh: Øyane, Lars E. (e-postadresse)* Dane Co. - Dane twsh: Øyane, Lars E. (e-postadresse)* Vernon Co. - Sterling twsh: Øyane, Lars E. (e-postadresse)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Kanskje er det andre brukarar av Digitalarkivet som har tankar kring dette eller eventuelt kan komma med forslag til praktiske måter å løysa dette på?Eg takkar so mykje på førehand for innlegg og tips!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Jon Sværen

Godt år Lars !Det er eit godt forslag du har der, Lars, og den fortener å koma lenger fram 'i køen' på DA.Eg kan ta meg av Vik og Balestrand i SF.MEN forlaget ditt har ei 'haka': Å senda e-post-adr til USA, kor lang tid går det før e-posten er stappande full av Viagra-tilbod og andre liknande ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.