Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Svein Olsen

[#55389] skannede kirkebøker og databasevelger

Recommended Posts

Gjest Svein Olsen

I databasevelgeren kan man gå inn å søke på navn, i de skannede kirkebøkene må man inn å lete i håndskrevne kirkebøker. Mitt spørsmål er om databasevelgeren har lagt ut alt. F.eks. kan jeg finne svar ved å se på skannede kirkebøker som jeg ikke finner på databasen. Er det bare noe som er lagt ut der, selv om det står samme overskrift?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kari Thingvold

I databasevelgeren ligger avskrifter av håndskreven kilder som folketellinger, kirkebøker og andre slektshistoriske kilder. Selv om det er lagt ut mange slike søkbare avskrifter, så er det lite i forhold til den totale mengde av slektshistoriske kilder som er bevart. Skannede kirkebøker er alle kirkebøkene som er mikrofilmer. Ja, du vil finne mye i skannede kirkebøker som ikke ligger i databasene.I tillegg har vi noen navneregistre med lenker til de skannede kirkebøkene som du kan ta en kikk på. Kanskje er det noe her du kan bruke. Se: [url="http://nr-norge.blogspot.com/>http://nr-norge.blogspot.com/Det er mange som har lagt ut avskrevne kilder på private Internettsider. Lenker til noe av dette kan du finne på Dis Norge sine Internettsider:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.