Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Randi Ingunn Selnes

[#55415] Sofie Amalie Hamlander f. på Røros 29. juni 1881

Recommended Posts

Gjest Randi Ingunn Selnes

Sofie Amalie Hamlander f. 29. juni 1881 på Røros, praktiserte som bokbinder hos sin far Gustav Adolf Hamlander på Røros. Det siste vi vet om henne er fra et bilde tatt på Røros i 1920. Det har ikke lykkes å finne henne i Folketellinga i 1900. Hun er heller ikke funnet som konfirmant på Røros. Kan hun ha vært på en institusjon? Vi har leita i emigrasjonslister uten resultat. Hun er heller ikke gravlagt på Røros. Er det noen som kjenner til henne?Mvh. Randi Ingunn Selnes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Astrid Ryen

Dette var ikke uventet, for det finnes ingen Sofie Hamlander overhodet i 1900.Følgende kunne kanskje være av interesse:Det finnes en Sofie Hamlander oppført i Tronhjem Adressebog i 1913, middelskoleelev og bosatt i Singsakerbakken. Hun er oppført i 1917 som frk. Sofie H.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Randi Ingunn Selnes

Tusen takk for nyttige funn og godt nyttår både til Anne og Astrid! Hadde nok ikke tenkt på å lete etter dødsfall før 1900 på grunn av senere opplysninger og bildet fra 1920. Ja, det må nok ha blitt født ei Sofie etter 1900. Siden jeg fikk opplysninger om Sofie Hamlander i Singsakerbakken i Trondheim, har jeg leita en del i kirkebøker både i Røros og Trondheim fra 1901 og noen få år utover. Siden hun var middelskoleelev i 1913, kan hun ikke være født så langt utover 1900-tallet heller. Får nok se på andre muligheter også. Gustav Adolf Hamlander var enkemann i 1900, han hadde da voksne sønner, mellom anna ungkaren Carl Ludvig Hamlander i Trondheim som jeg ikke ser i de nevnte adressebøkene hvor Sofie er oppført. Det er en Sakarias/Zakarias i de nevnte bøkene på ei anna adresse. Ja, Sofie Hamlander i Singsakerbakken kan jo være barnebarn av Gustav Adolf. Får lete videre, men er glad om det ennå er noen som vet noe om Hamlanderfolket eller kommer over noen opplysninger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ronny Rismyhr Haugen

G. A. Hamlanders sønn Magnus Hamlander (1877-1951) kom til Elverum i 1901 og satte varige spor etter seg der. Først og fremst som mangeårig redaktør av avisa Østlendingen og som en av stifterne av Glomdalsmuseet, men også på flere andre områder i distriktets kulturliv. Han ble utnevnt til ridder av St. Olavs orden i 1947.Du er kanskje klar over dette (?), men nevner det siden du i (4) spør om noen vet noe om Hamlanderfolket.Andreas Hagen har skrevet en artikkel om Magnus Hamlander i 'Alfarheim' - årbok for Elverum 1999, s. 9-25 (utgitt av Elverum Historielag).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Randi Ingunn Selnes

Takk, Ronny, for at du brydde deg. Ja, Magnus er kjent stoff, og artikkelen er lest. Magnus var bror til den første Sofie som ble bare 1 år. De hadde også eldre halvsøsken, og en av de er trolig foreldre til den yngste Sofie. Har leita videre etter den yngste Sofie i kirkebøker i Trondheim, men har ikke funnet henne ennå. Takk for hjelp og omtanke fra alle tre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.