Gå til innhold
Arkivverket

[#55435] Jacobine Christine Pedersdatter Berg fra Loppa f.1840


Gjest Svein Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Olsen

Jacobine Christine Dorthea Pedersdatter (f.1840) er datter av Peder Nielsen Berg (f.1818) og Eva Kathrine Isaksd. i Loppa (Bankekeilen). Hun konfirmeres i 1857 på Loppa. Jeg finner ingenting om henne etter det, heller ikke om foreldrene. Peder er bror til Nils Nielsen Berg og sønn av Nils Nilsen Berg og Jacobine Tosche. Finner heller ingen dato på død på noen av dem. Kan de ha flyttet ut? Det er ikke så mange som heter jacobine, så landskapet skulle egentlig være oversiktlig, men det er det tydeligvis ikke. Ser ut som Peder og Eva Kathrine bare har fått denne datteren, har iallefall ikke funnet flere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Olsen

Takk, det forklarer litt. Er vel ikke umulig at de er døde alle tre ganske tidlig. I konfirmasjonen 1857 står jo navnene på foreldrene, men ingenting om de er i live. Jakobine må antakelig enten dødd kort tid etter konf. eller flyttet antar jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gullbjørg Storvik

Hei. Ung. Peder Nilsen Berg, 22 år fra Loppa giftet seg 16.08.1840 med enken Eva Kathrine Isachsdtr., 30 år. Har ikke funnet hverken Peder eller datterens død i Loppa, heller ikke en event. ekteskapsinngåelse for noen av dem. Hilsen Gullbjørg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Olsen

Har til og med leita på folketellingene i resten av landet. Merkelig at de begge kan bli borte sånn. Kanskje de er dratt til Amerika? Det var jo mange som reiste på den tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Olsen

Peder Nilsen Berg er jo forståelig kan være vanskelig å finne. Krever nok en del søking. Men Jakobine/jacobine er et såpass sjeldent navn at det er rart det forsvinner fra alle kirkebøker der oppe. Har også søkt på Alta og Hammerfest og omkringliggende områder. Etter de siste erfaringer tar jeg det ikke for gitt at hun er død like etter konfirmasjonen utenfor Loppa. Men siden ingen av dem ser ut til å ha inngått ekteskap eller blitt foreldre i kirkeboken for Loppa, er det vel sannsynlig at de flagget ut....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Olsen

Finnes det noen søkemotorer på om de kan ha flyttet til Amerika? Etter at Nils og datteren mister kone og mor Eva i 1844, og etter at Jakobine blir konfirmert i 1857 er det ikke spor etter dem i Loppa, eller omkringliggende kommuner. Siste info er jakobines konfirmasjon i Loppa kirke 12. juli 1857.Vi har heller ikke funnet indikasjoner på at Nils hadde flere barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...
  • 1 måned senere...
Gjest Svein Olsen

Fikk nye opplysninger om Peder Berg. Jacobine er fortsatt ikke funnet mer om. Peder Nilsen Berg (f.1818-d.1865) bosatte seg i Øksnes i Nordland, der han giftet seg for 2. gang. Konen het Marie Margrethe Olsdatter (f.1838). Hun er født i Bergen. Marie og Peder gifter seg i 1865, men 29. desember samme året dør Peder. De rekker å få datteren Antonette Kristine Pedersdatter Nilsen Alfsvåg (f.1865). Antonette blir gift 19. oktober 1884 med Johannes Mortensen (Johnsen)Haugan (f.1853. De får 3 barn. Den eldste blir født i Øksnes, de to neste i Kvæfjord i Troms. Barna er Peder Martin Konrad (f.29.5.1885), Johan Adolf (f.8.5.1888) og Marie Margrethe (f.9.4.1891). Den mellomste av disse skal ha giftet seg 17. august 1912 med Konstanse Jørgine Martinsdatter Mikalsen (f. 9.11.1883).Så jeg lurer på mer om disse, og evt. om Jacobine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.