Gå til innhold
Arkivverket
Gjest per nilsson

[#55540] adopsjon

Recommended Posts

Gjest per nilsson

Min far som gikk bort i 1985 ble adoptert fra Oslo. Vet at han ble gitt navn Willy og født i Oslo 1936. Er det noen som vet om det er mulig aa finne ut noe mer om evt. foreldre eller evnt slekt ? Vet ikke noe om sted jeg kan lete. Takknemlig for alle innspill...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Etter adopsjonsloven fra 1985 er det organet som i sin tid gav adopsjonen som er rette vedkommende til å gi opplysninger. Det vil enten være et fylkesmannskontor, eller Statens Adopsjonskontor. Ble han adoptert gjennom Fylkesmannen i Oslo og Akershus, er det nok der man bør forhøre seg. Var det Fylkesmannen i Bergen og Hordaland, vil det vætre gjkennom Fylkesmannen i Hordaland man bør gå.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest per nilsson

Takk for tilbakemeldingen. Jeg har sendt en forespørsel til Barne,ungdoms- og familieforvaltningen, som viser til adopsjonsmyndighetenes taushetsplikt i adopsjonssaker. Så der kommer jeg vel ikke nærmere en løsning. Eneste opplysninger om adopsjon jeg har, er adopsjonsbevilling fra Justisdepartementet underskrevet oktober 1938, hvor det står at barnet er født i Oslo 30. mai. Lurer derfor også på om min far da kan ha vært 2 år da han ble adoptert, og evt. bodd på institusjon / barnehjem sine to første leveår ? Øverst på adopsjonbevillingen er overskriften ' Det kongelige justis- og politidepatement. ' Håper på flere tips som kan føre oss nærmere en løsning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.