Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Oddvar Søreide

[#55650] Kyrkjebok for Sund 1908-1947. Hordaland

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Denne kyrkjeboka ligg på Statsarkivet i Bergen, men har vært sperra for innsyn pga. 60-års sperregrense. Siden vi nå er i 2008, skal det vel nå være mulighet for innsyn i denne ved oppmøte på statsarkivet?Spørsmålet videre er, når vil den delen av denne kyrkjeboka som er fra 1908 til 1930 bli lagt ut på nettet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Problemet knytter seg til adopsjonsreglene. Døpte etter 1930 kan være omfattet av sterk adsopsjon, og der er det sperregrense i 100 år.Denne kirkeboken er så vidt jeg kan huske ikke mikrofilmet, og vil måtte bli en av de bøkene som skal tas etter det nye opplegget.Nå står det foran Arkivverket to år med intenst arbeid med det eldre tinglyste materialet (rundt 9,5 millioner sider), så jeg vil ikke gi noen falske forhåpninger om at det vil være umiddelbart forestående med utlegging av kirkebøker som ikke alt er mikrofilmet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Takk for svaret Yngve.Da får vi leve i håpet om at med gode ønsker for det nye året 2008, så kommer denne gjerne på nett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.