Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Harald Skogli

[#55712] Foreldrene til Peder Andreas Nilsen, f.1839 Tomasjord i Balsfjord.

Recommended Posts

Gjest Harald Skogli

Peder Andreas Nilsen, født 1839 på Thomasjord i Balsfjord. Foreldrene Nils Hansen og Marit Anderdtr. er ikke gift. Han er konf. i 1858. Bosted da er Thomasjord, og foreldre er ungk. Nils Hansen og pige Marit Andersdtr. Peder gift 29.oktober 1865 med Mille Andrine Hansdtr. f.1836 Sørkjos i Balsfjord. Hans far Nils Hansen, Brevig. Hvem var Nils Hansen og Marit Andersdtr.?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Foreldrene til Peder Andreas ('Mille-Peder') giftet seg 25. oktober i 1840. Faren Nils Hansen ble døpt fra Thomasjorda St. Hansdagen i 1811 og var da 6 uker gammel. Hans foreldre var Hans Knudsen og Inger Olsdatter. Moren Marith Andersdatter var 30 år gammel da hun og Hans giftet seg i 1840. Hennes far var Anders Pedersen. Marith er ikke funnet døpt i aktuelle år, så det er vel litt tvilsomt om hun var fra Thomasjorda/Troms. Det var jo nær forbindelse mellom Thomasjorda/Laksvann og Sørfjorden i Karlsøy.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Det er mulig at det er Marith Andersdatter som ble konfirmert 24 år gml. i 1827. Hun oppholdt seg da på Laksvann, og hennes husbonde var Knud Knudsen, som var en yngre halvbror av Hans Knudsen. Hvor oppholdt Nils og Marith seg etter at de giftet seg i 1840? Når døde Marith og hvilken alder angis på henne da?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.