Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ingvild Hansen

[#56028] Begravelse 1775 Tollev Knudsen

Recommended Posts

Gjest Ingvild Hansen

24. februar 1775 begraves Tollev Knudsen. 2. kolonne nesten nederst. Lenke For meg ser det ut som det står : 'Indsat i kirkens gravsted Tollev Knudsen Lavetmagers Liig gl. 70 år'. Da Tollevs 1. kone døde i 1744, står det: 'kastet iord paa Tøllev Knudsens Quinde'. Her er det forskjell på folk. Er det noen som kan si noe om begravelsesskikk på den tiden?Mvh Ingvild

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Leif Biberg Kristensen

Når det spesielt gjaldt begravelser, så fikk man åpenbart i høy grad det man betalte for. Det er mange på denne tida som overhodet ikke er nevnt i begravelseslistene, formodentlig oftest fordi presten ikke fikk betalt for særskilte tjenester. Husk på at kirkeboka ikke er ført i henhold til moderne regler for 'folkeregisterføring'. Det fantes ikke engang klare regler for hva som skulle føres i kirkeboka. Så når begravelsen til Tollef Knudsens kvinne overhodet er nevnt, skal du antagelig være glad for dette faktum.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.