Gå til innhold
Arkivverket

[#56226] Kirkebøker for Kjelvik i Finnmark?


Gjest Knut Even Hole
 Del

Recommended Posts

Gjest Knut Even Hole

Er det noken som veit korleis en får tak i info som står i kyrkjebokene i Kjelvik (Nordkapp) Der ligger nesten ingen ute som er skannet. Er dette fordi dei ikkje finnes eller er det bare at ingen har gjort jobben?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Det må vel vera lenge no sidan det var eiga kyrkje i Kjelvik. Blas ikkje kyrkja til fjells der ein gong i eit ofseleg uver? Eg hugsar ikkje om ho vart oppattbygd igjen. Det vart vel Nordvågen og seinare Honningsvåg som etter kvart tok over rollen som Kjelvika tidlegare hadde hatt. I gammal tid var det også kyrkjer på Helnes, der det i dag berre står ein fyr, samt på Opnan, der det verken er hus eller noko anna i dag. Til og med på Stappen, ein 'holme' mellom Måsøya og Magerøya var det kyrkje i gammal tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Even Hole

Takk for nyttige svar. Periodene jeg er på jakt etter er alt fra 1914 og bakover. Kjelvik var kommunesenteret på Magerøya før det blei flytta til Honningsvåg. Kjelvik kirke blei flytta til H-våg en gang før andre verdenskrig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.