Gå til innhold
Arkivverket

[#56289] Ole Johan Torsen. Kom han fra Gudbrandsdalen ?


Gjest Erling S.Kielland
 Del

Recommended Posts

Gjest Erling S.Kielland

Jeg er på leting etter fødestedet/foreldrene til gårdbruker og fisker Ole Johan Torsen. I 1910 bor han på Hustad i Møre og Romsdal, og i forbindelse med dåp av sønnen Trygve Kardin i juli 1910 er O.J.T oppført med fødselsåret 1875. Etterslekten mener han var født i Gudbrandsdalen. Kan noe hjelpe ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Aud Sandbu

Dåpen til Trygve Kardin, nr. 23: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=2326&idx_id=2326&uid=ny&idx_side=-50>Lenke Vielsen mellom foreldrene, nr. 3: Lenke Dåpen til Ole Johan, nr. 4: Lenke Ole Johan i 1900: LenkeDer kommer det frem at faren opprinnelig var fra Vågå prestegjeld, ja.Thor Olsen innflyttet fra Agerøen i 1851, nr. 7: Lenke Thor Olsen i 1865: LenkeThor Olsens første vielse, nr. 6: LenkeDa er dette med stor sannsynlighet dåpen til Thor i Heidal anneks til Vågå:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erling S.Kielland

Jeg skulle gjerne hatt litt mer hjelp. Det gjelder tyding av teksten/lenke nr.6 Thor Olsen sin første vielse. Spesielt den siste kolonnen :'Om nogen av dem haver gift før' osv. Her var det stor aldersforskjell mellom brud og brudgom - og vel i en litt 'uvanlig vei'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

23/7 ungk. Thor Olsen Gule, født Waage opph. Bud, 33 år, far Ole Andersen Præstegaard af Waage. Enken Sigri Halvarsdt. Melo?, f. Rollaug-Bud, 62 år, far Halvar Olsen Grætjord?. Begge nat. kopper. Hendes første mand ved død afgaa.., forevist testamente af 2/10 1837 med .. conf? af 27/5 1849/43?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Hålåsæter

Heidal er en sidedal til Gudbrandsdalen. På den tid (1800-tallet) tilhørte den Vågå. Egen kommune 1907-65. Nå i Sel. Fjerdingren uttales på dialekt, Fjolongrein. Det er to Fjerdingrener der i Skogbygden, som området heter. Med sine flere hundre fredede hus heter Heidal for det levende museum. Helge H., (fra Heidal)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erling S.Kielland

Det skal ha vært en rettstvist i Vågå mellom brudgommen på 33 og bruden på 62 år på den ene side - og en annen part på den andre - om eiendomsforhold. Og at paret tapte saken. Om denne tvisten skjedde før eller etter at de 'ermigrerte' til Bud i Møre og Romsdal og gifte seg vet jeg ikke. Men saken er sikkert dokumentert i gml rettsprotokoller.esk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.