Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne B. Kristiansen

[#56364] Tollak Andreas Aadland

Recommended Posts

Gjest Arne B. Kristiansen

Jeg søker informsjon om hva som hendte med Tollak.????? Flere i slekten har prøvd, men alle forsøk har strandet.De kjente fakta om Tollak Andreas er at han var født 15. Mai 1871 og døpt 25. Juni 1871 i Ålesund kirke. Han ble konfirmert i samme kirke 4. April 1886.Hans foreldre var Andreas Olsen Aadland født 23. Januar 1843 på Stord og døde 23. Desember 1906 i Ålesund. Moren het Elen Dorthea f. Juul født 28. November 1844 i Kristiansund N. og døde 29. Mai 1921 i Brooklyn, New York.Hennes foreldre flyttet like etter hennes fødsel til Ålesund og bodde der til de gikk bort.Han hadde 11 søsken født mellom 1864 og 1889. Alle født i Ålesund. Av dem dro 9 til USA og gikk bort der. De to siste døde i Ålesund og Haugesund.Muligens dro han også til USA, men slekten i USA har ikke greid å finne ut noe som helst.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne B. Kristiansen

Det er mulig han flyttet til USA og kalte seg Andrew Andersen. Bakgrunnen for det er at i nekrologene i Nordisk Tidende i Brooklyn til sine to søstre Theresie og Susanna som gikk bort i 1922 i New York så er det nevnt en med det navnet. Det andre søskene som er i livet på det tidspunktet bor en langt fra New York eller er i Norge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.