Gå til innhold
Arkivverket

[#56528] Østf. Berg , Lensmand Ole Løche


Gjest Rita Hole
 Del

Recommended Posts

Gjest Rita Hole

Noen som kjenner til opphavet til Lensmand Ole Løche, bodde mulig på Torp Nordre i Berg, kan han komme fra gården Løkke i Skjeberg ? Han er død før kirkebøkene i Berg begynner 1770. Han var gift med Maria Magnusdatter fra Røsnes, hun er i 1801, 80 år og bor på Wiig Nedre : [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=4&filnamn=f10116&gardpostnr=63&personpostnr=494&merk=494#ovre>Lenke Magnus Olsen Røsnes er deres sønn. Røsnes 1801 :

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rita Hole

Jeg ser nå at jeg har tydet Ole Løches tittel feil, det riktige er lagrettsmann ! Jeg har fortsatt ikke funnet ut noe om ham.Rita

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Iver Mosvold

Jeg vil da tro at det bør finnes kilder om lagrettmenn i Smaalenene. – Hvis ikke det å være lagrettmann kun innebærer å være et folkelig jurymedlem. – Men her virker det som om det er en yrkestittel.Men han kunne vel ikke like gjerne kalt seg Lyche/Lycke ? - En 50 år gammel kjøpmann i Larvik kaller seg Anders Olsen-Løkke ved FT1801 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=f10707&gardpostnr=94&personpostnr=560&merk=560#ovre>Lenke .Når samme person inngår ekteskap 4.okt. 1785 er det skrevet Olsen Lyche i kirkeboka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.