Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rita Hole

[#56528] Østf. Berg , Lensmand Ole Løche

Recommended Posts

Gjest Rita Hole

Noen som kjenner til opphavet til Lensmand Ole Løche, bodde mulig på Torp Nordre i Berg, kan han komme fra gården Løkke i Skjeberg ? Han er død før kirkebøkene i Berg begynner 1770. Han var gift med Maria Magnusdatter fra Røsnes, hun er i 1801, 80 år og bor på Wiig Nedre : [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=4&filnamn=f10116&gardpostnr=63&personpostnr=494&merk=494#ovre>Lenke Magnus Olsen Røsnes er deres sønn. Røsnes 1801 :

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Rita Hole

Jeg ser nå at jeg har tydet Ole Løches tittel feil, det riktige er lagrettsmann ! Jeg har fortsatt ikke funnet ut noe om ham.Rita

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Iver Mosvold

Jeg vil da tro at det bør finnes kilder om lagrettmenn i Smaalenene. – Hvis ikke det å være lagrettmann kun innebærer å være et folkelig jurymedlem. – Men her virker det som om det er en yrkestittel.Men han kunne vel ikke like gjerne kalt seg Lyche/Lycke ? - En 50 år gammel kjøpmann i Larvik kaller seg Anders Olsen-Løkke ved FT1801 [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=f10707&gardpostnr=94&personpostnr=560&merk=560#ovre>Lenke .Når samme person inngår ekteskap 4.okt. 1785 er det skrevet Olsen Lyche i kirkeboka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.