Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Håkon Havik

[#56634] Tyding av faddere i kirkebok for Asker

Recommended Posts

Gjest Håkon Havik

HeiI jakten på opphavet til Christine Halvorsdatter lurte jeg på om noen kunne hjelpe meg med å tyde følgende:a) Fadder # 4 i dåp nr. 14 på denne siden: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=468&idx_id=468&uid=ny&idx_side=-5>Lenkeb) Fadder # 1 i dåp nr. 22 på denne siden: Lenkec) Alle faddere i dåp nr. 30 på denne siden: Lenked) Faddere # 2, 3 og 4 i dåp nr. 2 høyre side her: LenkeAlle oppføringene er også finne i klokkerbøkene.Christine Halvorsdatter (også trolig kalt Olsdatter og Jensdatter)ble viet i Asker 06.03.1814 med Helge Tollofsen. Hun var da bosatt på Dønski-eie. De bor rundt omkring på husmannsplasser i Bærum i de følgende årene. Sannsynligvis er de foreldre til barna Anne (døpt 13.03.1814), Thorer (døpt 17.03.1816), Birte (døpt 11.05.1820)og Gunhild (døpt 01.01.1824).Christine Halvorsdatter er trolig den Kistine, bosatt på Malurtåsen i Østre Bæum som blir gravlagt den 01.01.1842.Hvis Christine er født og oppvokst i Asker/Bærum kan hun muligens være å finne som stedatter på Fossum jernverk, nederst på denne siden i 1801:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Remi Pedersen

a) Christen Hansen, samme bosted som fadder 2.b) Sørine Hansd. Dehlic) Marte Estensd. Løgeberg, Kristine Andersd. ibid., Lars Larss. ibid., Peder Stephanss. ibid., Thore Knudss. Løgeberg.d) Mari?? Olsd. Haslum, Svend Hansen Øverland, Lars Svendss. Haslum.Hilsen Remi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Håkon Havik

Supert. Tusen takk!Mvh Håkon

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.