Gå til innhold
Arkivverket

[#56708] Svend Aage Mørkvig: Mechlenburg - Patricierslægt gennem 500 år (1986). Oppslag


Gjest Svein Arnolf Bjørndal
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

I tema 56633: 'Margrete Hansdotter i Aspa, kona til Ivar Audensson. Opphavet hennar?' Lenke etterlyses (primær-)kilden til at kona til Torstein Bastiansson With på Åsgård, Dorthea Hansdatter, skulle være f. 1625 i København, og muligens av en slekt Bruun. På Simon Ellefsens hjemmeside oppgis kilden for dette å være ovennevnte bok. Det ville vært fint å få en liten redegjørelse for denne antagelsen, hvis den altså er begrunnet i boken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn H Nyheim

Har tatt en rask titt i nevnte bok. På side 66 er nevnt at Johan Jacobsen Mechelborg var gm Ingeborg Torstensdatter White. Hennes foreldre oppgitt som Torsten White og Dorothea Hansdatter 'der levede fra 1625 til 1702'. Det nevnes også at det etter Ingeborg White finnes en bok med opptegnelser. Kilde for dette er: Trygve Width: Analistiske optegnelser fra det gamle Kristiansund (1940). Ser at Simon Ellefsen på 'Mechelborg'-siden under Johan J Mechelborg også referer til Hans Hyldbakk: Folk og Heimar i Åsskard, 2. utg. 1987.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Takk. Men hvor kommer så København og Bruun inn? Ut fra Simon Ellefsens note på sin hjemmeside virker det jo som om det er i Mørkvig-boken svarer på dette skulle være?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.