Gå til innhold
Arkivverket

[#56711] Tyding av kirkebok Stord


Gjest Lindis rokstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Marianne Herfindal Johannessen

Født 28 Decbr døpt 10 Januar Albrigt Olaus Gunerius, Uægte, Qvindemenneske Florentine Jensdtr Grøn fra Salthellen og Peder Pedersen Handeland, Begge ugifte og Begge omreisende Personer. Barnet er født i Æspøen.-Fadre: Kari Reiersdtr, Tjeran Johnsen, Baar Baars. og Marthe Paulsdtr Eenstabøevold, Johan Albrigt Jacobsen Salthelleholmen(?). –Anmeldt af (Kirkesanger N. J. Haugland) Tjeran Johns. Eenstabøevold og Johan Albrigt Jacobs. Salthelleholm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Jeg vil heller tro det er Esperöy. En liten öy utenfor Rubbestadneset, ikke langt fra Veöy og Langholmen. Det var flere reisendes folk som låg med båtene sine på de kanter i 'game dager'.Denne öya er nå ubebodd, men så seint som i 1950-åra bodde det folk der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mariann Stokken

Yngve Nedrebø, SAB / DA, 9.2.2008 06:57 (5) Gardsnavnet synes skrevet 'Æsphouen', og da gutten ble konfirmert i 1861 står det at han skulle være født på Æspøen i Fitje sogn (=Fitjar), som den gang var i Stord.Det kan sjå ut som dette svaret frå Yngve Nedrebø er lagt under feil tema.Det er kanskje same øya som Kjellaug nemner? Venleg helsing Mariann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Det ser ut for at den förste gutten i Lindis andre innlegg, ble födt samme sted.Dersom jeg ikke tar feil, hörte alle disse öyene innunder Fitjar i sin tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lindis rokstad

Hei.Tusen takk for hjelpen.han Johan Albrigt Jakobsen er en litt interresant person siden han har opphold i Salthella, og foleldrene til Florentine var fastboende der. Lurer på om han er bror til Florentines mor???. Dette er reisende folk så de er ikke enkle å spore.Hilsen Lindis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.