Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Otto Haukås

[#56717] Kirkesokn i Bergen

Recommended Posts

Gjest Otto Haukås

Finnes det et kart eller annen søkbar informasjon over hvor de forskjellige kirkene i Bergen sokner til. Grensene har kanskje endret seg igjennom tidene men noen holdepunkt må det vel være.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det finnes kart, og det finnes utførlig informasjon om grensene, men kanskje ikke på nett.Nykirkesoknet var rode 1-9 (Nordnes m.m.), Domkirkesoknet var rodene 10-18, mens Korskirken hadde rodene 19-24 og de to rodene i Sandviken. Tyskerne hadde Mariakirken.Sandviken fikk egen kirke og Mariakirken ble soknekirke fra midten av 1870-tallet. Begge utskilt fra Korskirkesoknet. Johannes menighet ble skilt ut midt på 1890-tallet fra Domkirken, og hadde de vestlige delene av det tidligere Domkirkesoknet.Årstad sokn ble lagt til St. Jørgen fra tidlig på 1750-tallet, og skilt ut som eget kall fra 1886.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Haukås

Tusen takk til Arnfrid Mæland og Yngve Nedrebø. Et slik gateregister med henvisning til kirker burde ligget som en lenke til de skannede kirkebøkene. Det hadde lettet arbeidet med søking i rett sokn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.