Gå til innhold
Arkivverket

[#56843] Hjelp til tyding KB Meløy 1785 - hva gjelder listen med navn?


Gjest Britt Rahman
 Del

Recommended Posts

Gjest Britt Rahman

Trenger hjelp til å tyde hva som står over listen av navn etter Trolovet osv. på s. 215: 'Samme dag aabnet fattig? .... osv.', som står over en liste av navn (0-2 Aar?) som gjelder hvem? LenkeEr dette kanskje en liste over barn som ble plassert i fostring hos andre enn sine foreldre?Mvh Britt Rahman

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Først er det ein gjennomgang av innhaldet i 'fattigblokka', samt at det vert opplyst om eit par inntektsposter i tillegg. Siste delen omhandlar dei som vert tildelt midlar frå blokka.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Britt Rahman

Stor takk til både Aase og Finn, - jeg ser nå at dere begge har rett i hva dette dreier seg om, nemlig utdeling av midler fra 'fattigblokken', og at det ikke har ikke noe med fosterplassering å gjøre.Er det noen som vet om at det ble ført register noe sted over barn som ble utplassert som fosterbarn?Mvh Britt Rahman

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

I 'alle' prestegjeld vart det ført ein protokoll, ofte kalla ein fattigprotokoll med rekneskap over inntekter og utgifter som fattigkassen hadde. Her står vanlegvis namnet på slike som du etterlyser. Likevel må du rekna med at praksis for dei ymse prestegjelda var noko ulik når det gjeld kor detaljert slike rekneskap var. Desse protokollane finst oftast i prestearkiva innsendt til dei ymse Statsarkiva kringom i landet. Truleg finst det enno ein god del slike protokollar også lagra i dei kommunale arkiva.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.