Gå til innhold
Arkivverket

[#56918] Peder, Engebret, Hans, Jens og Torsten Jonssønner fra Oppland, født ca. 1714/21


Gjest Jens Petter Nielsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jens Petter Nielsen

En av mine aner var Peder Jonsen Myre, ca. 1714-1780, som kom fra Ringebu, via Sandsvær, til Konnerudverket i Skoger (Drammen). Han ble gift to ganger og hadde flere barn til dåpen i Ringebu, men later ikke til å være døpt der. Et utarvingsskifte i Kongsberg viser imidlertid, at han hadde følgende brødre: 1) Engebret Jonsen Kleven i Ringebu, født ca. 1717. 2) Hans Jonsen Myre i Kongsberg, ca. 1720-1780. 3) Jens Jonsen Myre i Kongsberg, ca. 1721-1794. 4) Torsten Jonsen i Kongsberg.Myre-navnet tok de med seg fra Ringebu, og Peder Jonsen nevnes som Sagstuen da han fikk flere av barna. Dette var vel trolig en plass under Myre? I så fall passer det vel godt, at brødrenes far var den Jon Engebretsen Sagstuen, som ble begravet 27/7-1741, 58 år gammel.Spørsmålet blir imidlertid: Hvor kom søskenflokken opprinnelig fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn P. Hagen

Hei, Kan ikkje svare på spørsmålet ditt, men kan opplyse at Engebret Jonsen Sagstuen er konfirmert i Ringebu 1737 og Hans Jonsen Sagstuen i 1740. Dei andre finn eg ikkje i konfirmasjonslistene. Kven vart det holt skifte etter på Kongsberg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jens Petter Nielsen

Hei, og takk for svar!Skiftet etter Hans Jonsen Myre og kona Siri Olsdatter Bystad ble påbegynt 25/9-1784 og avsluttet 7/3-1786 i Kongsberg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.