Gå til innhold
Arkivverket

[#57034] Christen Hansen, Meløy


Gjest Michael Moum
 Del

Recommended Posts

Gjest Michael Moum

Christen Hansen (ca. 1720-1796) ble gift 9/7 1758 med enken Sara Olsdatter Parelius (1727-1813). De hadde barna Anna, Jacob, Bolette, Hans, Dorthea, Lars og Anna Elisabeth. http://vestraat.net/iea-o/p903.htm#i35039Kjennes Christen sine foreldre?Var han gift før sitt ekteskap med Sara Parelius?Nevnes andre enn Sara og deres barn i skiftet etter ham?Mvh Michael

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bengt E. Vesthagen

Ifølge FamilySearch er dette foreldrene til Christen Hansen: Kans Hansen Kongsvik, Lurøy, Norland og Anne Michelsdatter Schrøder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Ja han er også sønn av Hans Hansen og Ane Mickelsdatter ved disses skifter. Det ble holdt skifte etter Hans Hansen i Konsvik i 1749. Kona var da Anne Mickelsdatter. Barna var Mickel som var i Valle, Peder som var på Støtt, Anders, Hans Hansen 20 år og Christen Hansen 17år og Elen Hansdatter som var ugift datter av Hans og Ane. Ane Mickelsdatter er nevnt som søster av Lars Mickelsen i dennes skifte i Konsvik i 1755. Dette er et langt omfattende skifte,men søsken av Ane ser ut til å være: Lars som det var skifte på i 1755, Povel Mickelsen, Margrethe Mickelsdatter som var gift med Lars Povelsen i Sør-Gierøen, Marithe Mickelsdatter som var gift med Nils Christophersen Hiart i Lurøy, Karen Mickelsdatter som var død og hadde vært gift med Peder Andersen Waagen, Else Mickelsdatter som var død og hadde vært gift med Anders Andersen Alsøen i Nesna, Ellen Mickelsdatter som var død og hadde bodd på Stensland og hadde vært gift. Hans Mickelsen var halvbror og bodde i Alderen i Lurøy.Så er det skifte etter Anne Mickelsdatter i Konsvik i 1761. Barna var da Mickel Hansen som var i Øvre Valle, Peder Hansen som bodde på Støtt, Anders Hansen som bodde i Konsvik, Christen Hansen som bodde i Meløen, Hans Hansen som bodde i Hielmsøen, Karen Hansdatter som var gift , Else Hansdatter som bodde i Lyngvær.Ja hva skulle man ha gjort uten de utmerkede skiftene av Svein Edvardsen, og denne gangen har jeg brukte 'Skifter fra Meløy/Rødøy/Lurøy/Træna 1686-1780', av Svein Edvardsen som kilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Det står også noe om Christen Hansen og kona Sara Marie Parelius i 'Slekten Benkestok' av Wilhelmine Brandt. Sara Marie har fått både fødselsår 1725 og 1727 i denne boken, og ble gift i 1750 med Jacob Olsen fra Hunstad i Gildeskål, og ble gift 2 i 1757 med Christen Hansen fra Konsvik. Her står det at han ble født i 1720, men han var jo 17 år ved farens skifte i 1749(altså født ca 1732 da). Siden han er i Meløy ved morens skifte er det sikkert likevel den samme. Han eide 5 våg i Meløy ifølge kongelig skjøte av 25.07.1763. Skjøtet ble eid av hans slektning P.A.Tostrup Øren da 'Slekten Benkestok' ble skrevet i 1904. Dette var fra side 295. Så står det på side 62 der Christen og Sara Marie er nevnt som foreldre til sønnen Lars: Christen Hansen bodde på Meløen fra 1760, og her er også de 5 våg nevnt. Hun var søster av Karen Andrea Parelius og Peder Olsen Parelius m.fl. Her er nok mer å finne på slekten til Sara Marie, men det var jo Christen du spurte etter.Det er skifte på Christen i 1797 i Meløen, og jeg kan ikke se at andre enn Sara og barna er nevnt. Sønnen Jacob var i Sandvik i Salten, Boletha gift med Lars Andersen Sande og Dorthea var gift med Benjamin Olsen Støtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Glemte de ugifte barna her som var Hans Pareli Christensen 31 år, Lars Christensen 28 år og Ane Christensdatter som var ugift og 30 år.Kilde: De utmerkede 'Skifter fra Meløy/Rødøy/Lurøy/Træna 1686-1780' av Svein Edvardsen som jeg vil anbefale det å få lånt gjennom bibliotek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Lise Hovdal

Det er mulig du kan ha nytte av et hefte utgitt i 1956 av Thomas Norum om slekten Norum. Der skal det iallefall være en del av etterslekten til Ole Hermandsen Norum født ca 1686. Kanskje er du heldig og at Ole Christophersen her er i hans etterslekt. Heftet kan kanskje lånes gjennom bibliotek. Ole Hermandsen født ca 1686 hadde også søsken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Olsen

HeiRune Bang i Rødøy/Lurøy har skrevet en artikkel om slekten Schrøder, i Årbok for Lurøy tror det var i 1999/2000 Det er ikke mange bøker som er utgitt så skulle ikke være vaskelig å finne. Her er noe Han har skrevet, Mikkel Schrøder nevnes [url="http://home.online.no/~asjonass/kilder/18nord/1834luro/lensm.htm>LenkeFant foresten oversikt over Lurøyboken her Lenkeog på samme nettsidene årbøker som er skannet og kan lastes ned som PDF filer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.