Gå til innhold
Arkivverket

[#57048] Adopsjon,alder på barnet?


Gjest Karina Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Karina Hansen

Hei!Jeg lurer på et mer generelt spørsmål om adopsjon og barnets alder.Tilfellet er en pike født i 1910,og at det først ble innvilget bevilgning til adopsjon i 1925.Kan det være at det formelt ble bekreftet i 1925,eller var jenta så gammel som 15 år da adopsjonen fant plass?Mvh, Karina

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Norge fikk først adopsjonslov i 1917, så urimelig er det ikke, men dette kan sikkert andre svare bedre på. De første adopsjonene var også såkalt svake adopsjoner, der kontakten med de bilogiske foreldrene ikke ble skåret over. Lov om sterke adopsjoner kom i 1935.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Ludvigsen

I debatt 34054 innlegg 6 står det adoptert. Familien har alltid sagt at hun var adoptert. Har ikke hatt kontakt med sin biologiske familie. Mvh Hanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Ordet adopsjon ble neppe oppfunnet i 1917, men det var altså da den første loven om adopsjon kom. I eksempelet ditt, Hanne, er notatet om adopsjonen en tilføyelse fra 1924. I notatet i ytterste høyre kolonne, som vel er innført i 1911, benyttes for øvrig ikke ordet adopsjon - kun at barnet er 'antaget som eget barn'. En formell adopsjon kan være ordnet siden.Vedrørende kontakt med biologiske foreldre, var det neppe noe påbud om at den måtte opprettholdes selv i perioden med svak adopsjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.