Gå til innhold
Arkivverket

[#57155] Smedsläkt


Gjest Björn Aasen
 Del

Recommended Posts

Gjest Björn Aasen

Hej alla. Säker föräldrarna til nedanstående person:Ur invandrerarkivet: Ole Nielsen Stalnep, ( Olle Nilsson Stålnäbb ),svensk person, husmann 1734 på Wend-kvern i Vang sogn, ernærer seg da redelig og sømmelig med smedehåndverk. Innvandret: innkommen fra Sverige med sine foreldre i barndommen, for 46 år siden, på grunn av hunger og dyrtid. Er opplært i sin kristendom og er anntatt til Guds bord av salige prosten Lars Sverdrup, og har siden forblitt på stedet. Har tjent som landdragon i 11 år (trolig årene 1709-20), og har avlagt troskapsed for fogden Lange (sannsynligvis i sept. 1710, om ikke før).Alltså invandrade han till Norge år 1688. Jag tror mig veta att han hade en två år yngre bror vid namn Simon.Har någon några uppgifter om dessa eller någon som vet var jag kan börja leta?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Björn Aasen

HejJa det är jag som frågat där och jag har fått en del svar. Dock så söker jag flera från början av 1600 talet. Hittar inget i digitalarkivet. Mvh Björn Aasen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.