Gå til innhold
Arkivverket

[#57222] Hjelp til tyding av kirkebok


Gjest Jan Søstuen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Søstuen

Rønnaug Simensdatter (f. 1848) på denne lenken: LenkeKan noen hjelpte med tyding av kirkeboka. Rønnaug eller Rønnog er nummer 5 på høyre side. Dette er vel den samme Rønnaug Simensdatter som er gift med Ole Mortensen og som bor på Gutuen i Vestre Gausdal under FT1900.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Søstuen

Tusen takk Geir, Laila og Thor. Thor, jeg sender deg en email med litt mere forklaring. Tusen takk.Forresten, i lenken fra Laila så leste jeg hvem fadderene var, og der står det ibidum eller noe sånt etter et navn. Blir det brukt på samme måte som i kildehenvisninger? Regner i så fall med at det betyr at den hvis navn det står ibidum bak er gift med den forestående personen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

De er ikke nødvendigvis gift med hverandre, nei. Betegnelsen betyr bare at de brukte samme gårdsnavn som den foregående. F.eks. 'Ole Olsen Hagen og Anne Jensdtr. ibid.' betyr bare at Anne også bodde på Hagen, ikke at hun var gift med Ole.Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.