Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Eldar Gundersen

[#57352] Skogn/Verdal /Levanger

Recommended Posts

Gjest Eldar Gundersen

Johan Nilsen f. 1780, Østborg, Skogn, og Marit Olsd f. 1781 ble gift 1809 i Levanger. De hadde barna Lise, 1809, Birit, 1811, Niels, 1813 og Lorentz Bendix 1814. Familien bodde flere steder i N-Trøndelag. Lorentz Bendix dro nordover og bosatte seg i Ofoten. Men hvor ble de andre barna av? Mh Eldar Gundersen 8665 Mosjøen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lise Hovdal

Det er ikke særlig mye jeg kan bidra med, men under Østborg i bind VI(Frol 1) under Østborg står det om Johan Nilsen under 'andre husmenn': Han var gift med Marit Olsdatter som var 20 år i 1801, og hun var datter av Ole Torstensen. Her er to av barna ført:1)Lisa født 18092)Nils født 1813Johan Nilsen var altså husmann under Østborg i Frol som da tilhørte Skogn prestegjeld, men det står ingenting om når han var husmann der. Ut fra når de eto barna ble født her så må de ha vært i Skogn i perioden 1809-1813 iallefall. I og med at det ikke er ført flere barn her, så kan det kanskje tyde på at de flyttet fra Skogn rett etter 1813?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eldar Gundersen

Takk til Anne Lise H. og Berit K ! Mh Eldar G.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.