Gå til innhold
Arkivverket

[#57353] Treskjærer Jakob Bersveinsson, Klukstad


Gjest Thor Atle Olsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Thor Atle Olsen

Er det noen som kjenner opphavet til Jakob Bersveinson, Klukstad, f. ca. 1705 og død ca. 1773, og likens til hans hustru Anne Knutsdatter, Holen, Medalen, Lom (ca 1700 -1792). Jakob er den kjente treskjærer som bl.a. har skjært ut altertavlen i Lesja kirke. De skal begge ha vært fra Lom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hans Mathisen

Kan dessverre ikke hjelpe deg med disse personers opphav. Men her er iallfall deres vielse, som fant sted i Lom 27. juni 1734. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn P. Hagen

I Gudbrand (tidsskrift for Gudbrandsdal Slektshistorielag) nr 4 - 2005 side 157-, har Gunvor Tofte ein artikkel om Bergsvein Kringen Hjellum. Denne skal vera far til Jacob Klukstad. Jacob fødd 1707, foreldre Eldri Tostensdtr (frå Lom) og korporal Bersvend Olsen Kring(ikkje gifte). Bersvend var frå Kringen ved Otta. Han kjøpte øvre og nedre Ottbragden på Otta i 1713. Øvre Ottbragden ble også kalt Hjellum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Atle Olsen

Takk til Hans og Torbjørn. Torbjørn, har du tilgang til tidskriftet du nevner, eller er det noen plass en kan få tak i dette, event. kopi av artikkelen. Ser i Wikpedia at det er antydet at hans far kal ha vært 'Bersvein båtbygger'. Uten at det står noe mer om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfinn Kjelland

Slekta er og utgreidd i Bygdabok for Lom bd. 2 (utg. Lom kommune 2002) under Nyrnes og bd 4 (2007) under Hoftaholen (der Jakob og Anne truleg budde før dei flytte til Lesja). Eg har ikkje bøkene her og kan vise til sidetal. Min konklusjon i bd 4 er koplingane mellom Jakob, kona og foreldra deira er usikre hypotesar.Annan litteratur om temaet er eit stykke av avdøde bygdebokskrivar Jon Kolden i årsskriftet til Lom heimbygdslag, _Heim og Bygd_ 1992 s. 44–47 og Ivar Kleiven: _Lom og Skjaak_ (1915) s. 296-306.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Atle Olsen

Takk skal du ha Arnfinn. Da skal jeg gå innom biblioteket og får fjernlånt de to bindene. Det blir interessant.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.